Gama vinurilor Jirov, lansată anul trecut de producătorul Corcova Roy & Dâmboviceanu, se extinde în mod consistent, cuprinzând acum nu mai puţin de 7 vinuri, din care 5 sunt noi! Toate aceste vinuri sunt disponibile în magazinele MegaImage, răspândite în întreaga ţară. Cele noi sunt Rose 2012, Chardonnay 2011, Muscat Ottonel 2011, Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010. Acestora li se adaugă reeditarea vinului Sauvignon Blanc, acum din 2012. Continuă să fie disponibil şi Cabernet Sauvignon, din 2009. Vinurile provin din aceeaşi podgorie, deja cunoscută publicului, Corcova. Numele gamei Jirov se află în strânsă legătură cu provenienţa ei, căci este împrumutat de la satul pe dealurile căruia se află viile. Mai precis, satul Jirov din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi.
Iata câteva cuvinte despre fiecare vin în parte, ce pot fi de folos în alegerea lor, în funcţie de ocazie şi, bineînţeles, de gustul fiecăruia.
Jirov Sauvignon Blanc este un vin alb, sec, cu arome proaspete, intense, de lămâie, grepfrut, fân proaspăt. Gustul este fin, uşor, rotund la final. Bun însoţitor pentru aperitive, peşte şi fructe de mare.
Jirov Muscat Ottonel este diferit de clasicul Muscat dulce, cunoscut românilor. Vinificat sec, acest vin prezintă arome bine marcate, de trandafir, caisă, lămâie, grepfrut. Gustul este proaspăt, uşor acidulat, viu. Acompaniază cu succes cărnuri albe, paste, dar şi variate aperitive.
Jirov Rosé: excelentul vin rosé sec, obţinut din Cabernet Sauvignon-Merlot, are arome proaspete şi uşoare, cu note de fragi, de citrice şi de fructe cu miez alb. Gust plin, uleios, cu o încheiere fructată. Se serveşte bine răcit, putând fi însoţit şi de aperitive sau grătar.
Jirov Chardonnay este un vin alb, sec, cu arome proaspete, fine, cu note de unt, vanilie, brioşă franţuzească. Gustul este rotund, plin, onctuos, echilibrat de o bună aciditate. Un bun companion pentru variate aperitive, preparate din peşte, fructe de mare.
Jirov Merlot: reprezentând o premieră absolută a producătorului, este un vin roşu sec, cu tanini delicaţi, cu arome de dude, afine, căpşuni. Se recomandă a fi aerisit înainte de servire, exprimându-şi calităţile în compania cărnurilor albe sau roşii şi a brânzeturilor uşoare.
Jirov Cabernet Sauvignon: de asemenea o noutate, acesta este un vin roşu bogat în tanini, cu arome specifice de coacăze, zmeură, lemn-dulce şi cuişoare. Se recomandă a fi aerisit înainte de servire, etalându-şi pe deplin potenţialul alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.
Jirov Cabernet Sauvignon-Merlot: clasicul cupaj roşu "de Corcova" este un vin cu arome condimentate şi cu un gust proaspăt, marcat de tanini fini şi de o încheiere catifelată. Se recomandă a fi aerisit înainte de a fi servit, dovedindu-se un partener de încredere al cărnurilor roşii sau a brânzeturilor maturate.