SOS Planet va funcționa într-un spațiu exterior de aproximativ 4 hectare, alături de programele Asociației și de alte servicii oferite copiilor separați de părinți sau aflați la risc de separare
Asociația SOS Satele Copiilor România lansează SOS Planet, un proiect educațional de tip afterschool, bazat pe o educație socio-emoțională, incluzivă, care se adresează copiilor din clasele primare. Afterschool-ul aflat în sectorul 1 al Capitalei dispune de o suprafață exterioară de circa 4 hectare și un spațiu interior de aproximativ 200 metri pătrați.
Proiectul a fost inițiat în cadrul Departamentului de Inovare al Asociației SOS Satele Copiilor și este gândit ca un spațiu alternativ de învățare deschis către copiii din toate mediile, fiind printre puținele afterschool-uri din Capitală care oferă acces și copiilor neplătitori aflați în situații speciale, printr-un program dedicat acestora. Toate veniturile ce vor fi obținute de SOS Planet vor fi reinvestite în susținerea copiilor ce beneficiază de serviciile Asociației.
Metoda educațională practicată de SOS Planet se bazează pe un model de învățare care pune în centru experiențele practice și creative, dezvoltarea socio-emoțională a copilului și joaca în natură.
În sprijinul acestei metode vine și spațiul exterior generos, care are facilități precum: o terasă exterioară, un teren de sport multifuncțional îngrădit, o scenă în aer liber, un foișor, mese de ping-pong, o grădină. De asemenea, suprafața de aproximativ 200 de metri pătrați din interior cuprinde și o cameră senzorială ce va fi amenajată astfel încât să contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.
„Am inițiat acest proiect pentru că, mai mult ca oricând, educația are nevoie să fie practicată cu responsabilitate. Prin SOS Planet, ne dorim să oferim nu doar suport propriu-zis în realizarea temelor, ci și să funcționăm ca un spațiu de învățare axat pe nevoile copilului, pe dezvoltarea lui personală și pe echiparea cu abilități reale pentru viitor.
De asemenea, ca urmare a pandemiei, observăm că tot mai mulți părinți vor să-și știe copilul în deplină siguranță, să se reîntoarcă la programele de învățare offline și să aibă un suport în recuperarea decalajelor generate de contextul pe care îl traversăm. Spațiul exterior și timpul petrecut în natură, echipa de profesori-mentori pe care ne bazăm și metoda noastră educațională ne ajută să răspundem tuturor acestor nevoi din prezent”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.
Programul educațional oferit de SOS Planet urmează un mix de activități creative și practice, cu focus pe dezvoltarea de abilități care să îi pregătească pe copii pentru viitor, cum ar fi ateliere de povești, înțelegere a emoțiilor, limba engleză și altele. De asemenea, părinții pot opta și pentru o serie de opționale foarte diverse – de la chitară, dans, sport până la public speaking, robotică, yoga sau ceramică. În lunile mai și iunie, părinții interesați pot programa o vizită la afterschool-ul SOS Planet pentru detalii.