Maine, 16 octombrie se deschid Atelierele de Parenting, primul eveniment din Romania care explica copilaria si rolul relatiei parinte – copil. Evenimentul se va desfasura in intervalul 16 – 17 octombrie si va fi gazduit de Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Bucuresti.
Evenimentul va fi organizat sub forma unei platforme de dezbatere intre parinti si specialisti in domenii precum: psihologie, nutritie si psihoterapie. Atelierele de Parenting isi propun sa ofere, prin intermediul specialistilor prezenti in cadrul seminariilor, o mai buna intelegere asupra copilariei si a modului in care relatia parinte – copil influenteaza dezvoltarea acestuia din urma.
La aceasta prima editie a Atelierelor de Parenting s-au inscris peste 450 de participanti interesati sa descopere si sa inteleaga notiunea de “parenting” cu ajutorul specialistilor in domeniu. Evenimentul va fi moderat de cuplul Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu, doi parinti practicanti si sustinatori ai conceptului de “parenting”. Seminariile si workshop-urile evenimentului vor fi organizate sub umbrela de comunicare – “Meseria de parinte e cea mai grea si e pe viata. Invata sa intelegi copilul si copilaria.”
In prima zi a Atelierelor de Parenting se vor derula patru seminarii care se adreseaza atat parintilor cat si copiilor. Evenimentul va fi deschis de seminarul “Importanta primilor 7 ani din viata copilului”, seminar sustinut de dna. Carmen Anghelescu. Psiholog cu experienta de peste 27 ani in protectia copilului, ii va ajuta pe participanti sa perceapa lumea prin ochii unui copil de pana in 7 ani.
“Sexualitatea si problemele preadolescentei si adolescentei”, seminar sustinut de dl.Gyorgy Gaspar – psiholog clinician. Temele dezbatute fac referire la provocarile, pericolele, curiozitatile si tentatiile celor doua perioade din viata copilului si modul in care parintii pot gestiona aceste situatii.
“Sa intelegem nutritia sanatoasa – Copiii intreaba, nutritionistul raspunde” dublu seminar organizat pe categorii de varsta (copii si adolescenti) sub indrumarea dnei. Rodica Nanu – pediatru cu o experienta de peste 40 de ani in asistenta si protectia copilului. In cadrul seminariilor copiii si adolescentii vor discuta cu medicul nutritionist despre importanta unei alimentatii sanatoase, in functie de etapa de dezvoltare la care se afla.
In cea de-a doua zi a Atelierelor de Parenting participantii vor asista la seminarii referitoare la diferentele dintre sexe si tentatile vremurilor actuale la care sunt expusi copiii.
“Cum iti ajuti copilul sa se descurce la scoala” – seminar prezentat de dl. profesor Florin Colceag, militant pentru dezvoltarea unor alternative de invatamant pentru copiii supradotati. Dl. Colceag le va vorbi participantilor despre unicitatea modalitatilor de memorare, invatare si creare a fiecarui copil.
“Baietii nu plang. Fetitele poarta roz – Dezvoltarea echilibrata a fetelor si baietilor” seminar sustinut de dna. Domnica Petrovai, psiholog clinician. Cursul explica faptul ca diferentele dintre fete si baieti nu trebuie intelese in termeni de superioritate a unui gen fata de altul, ci ele reprezinta abilitati si tipuri comportamentale diferite, construite social.
Ultimele doua seminarii: “Cand copiii nu pot spune NU drogurilor” si “Hai sa vorbim pe bune despre droguri” vor fi prezentate de Dl. Eugen Hriscu – psihiatru, psihoterapeut si specialist in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de alcool si droguri.