Sâmbătă, 27 august, ora 18.10 (reluare duminică la ora 14.30)
Realizatoarea Codruţa Marinescu va continua în acest week-end, la TVR INFO, seria interviurilor cu personalităţi importante ale lumii. Astfel, sâmbătă, începând cu ora 18.10 şi în reluare duminică, de la 14.30, TVR INFO difuzează un interviu în exclusivitate cu scriitorul francez Frederic Beigbeder, prezent de curând în România pentru a asista la spectacolul aniversar "Dragostea durează trei ani", ce are la bază romanul său cu acelaşi titlu.
La TVR INFO, într-o discuţie degajată, Frederic Beigbeder vorbeşte despre ce înseamnă pentru el scrisul, despre publicitate, domeniu în care are o experienţă de aproximativ 10 ani, despre filmul care va fi lansat în Franţa, adaptare a romanului „Dragostea durează trei ani”, dar şi despre Facebook, economia Franţei, despre de ce consideră Amercia drept lider mondial din punct de vedere cultural, dar povesteşte şi cu ce l-au impresionat românii.
„Cred că liantul este limbajul. Folosesc cuvintele, îmi câştig existenţa scriind fraze. O vreme am făcut-o în publicitate, apoi la televiziune. Acum, predomină cărţile şi am trecut şi la cinematografie. Am făcut primul meu film, care va ieşi în ianuarie. Dar cred că punctul de pornire pentru toate acestea este scriitura. Pornind de la scriitură încerc să explorez diferite modalităţi de exprimare”, mărturiseşte Frederic Beigbeder în interviul acordat Codruţei Marindescu pentru TVR INFO.
Născut în 1965, într-o familie înstărită, Frederic Beigbeder şi-a început cariera la 24 de ani, după ce şi-a luat licenţa în marketing şi publicitate. Preocupările sale nu s-au limitat însă la aceste domenii. A făcut critică literară şi cronică de televiziune, a cunoscut succesul literar cu "199.000 lei" ("99 francs" sau "14,99 euros") şi a prezentat o emisiune TV.
Interviul acordat în exclusivitate pentru TVR INFO de scriitorul francez Frederic Beigbeder este cel de-al treilea din seria de interviuri realizate de Codruţa Marinescu şi urmează celor cu laureatul Premiului Nobel pentru chimie, prof. dr. Jean-Marie Lehn, dar şi cu „filosoful actualităţii”, Pascal Bruckner.