O aventură culinară, cu Philips
Gătitul este distractiv, dar uneori poate fi dificil să prepari mese delicioase şi sănătoase, în fiecare zi, să mulţumeşti toată familia şi să îţi păstrezi şi tu entuziasmul. Însă, cu aparatele electrocasnice potrivite, vei transforma fiecare zi a săptămânii într-o aventură culinară, vei găti rapid şi îţi vei pune în practică toate ideile şi fanteziile culinare.
Iată cât de simplu este să prepari scoci în vin cu aioli sau somon la grătar, cu legume verzi „al dente”. La prima vedere pare destul de complicat, dar dacă te dotezi cu câteva aparate electrocasnice eficiente de la Philps, cum sunt robotul de bucătărie HR7775, aparatul de gătit cu aburi Philips HD9160 şi grătarul de masă HD6320 te vei înarma cu încrederea şi inspiraţia de care ai nevoie pentru a găti cu cea mai mare uşurinţă.
Scoici în vin cu aioli
Ai nevoie de: 2 linguriţe de muştar de Dijon, ½ linguriţă de sare de mare, 4-5 căţei de usturoi, 1 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin, 2 ceşti de vin (Pinot Gris), 1 ceapă, 500 gr scoici, pătrunjel verde tocat şi de robotul de bucătărie Philips HR7775. În robot, se amestecă usturoiul (2 căpăţâni) cu muştarul, sarea şi piperul. Apoi, la viteză mică, se adaugă puţin câte puţin uleiul de măsline. La final, când emulsia este gata, se pune şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă. După aceea, sosul aioli se transferă într-un bol, păstrându-se la rece până în momentul servirii. Separat, într-o tigaie, se pune restul de usturoi împreună cu vinul şi ceapa tocată mărunt (foloseşte accesoriul pentru tocat al robotului). Se dă într-un clocot, apoi se mai lasă câteva minute la foc mic. După aceea, se pun scoicile, fierbându-se la abur, cu capacul tigăii pus şi tigaia mişcată periodic. Se aruncă scoicile ale căror cochilii nu s-au deschis după primele 5 minute, apoi se transferă într-un castron, unde vor fi stropite cu aioli, iar pătrunjelul verde este alăturat ca garnitură. Acestă reţetă este recomandată şi testată de Philips şi bucătarul veşnic îndrăgostit, Dan-Silviu Boerescu (www.bucatarescu.ro), posesorul unui robot de bucătărie Philips HR7775.
Somon la grătar, cu legume verzi „al dente”
Ai nevoie de 4 porţii de somon de 200 g fiecare, 1 dovlecel feliat subţire, 10 g mărar, 300 g orez alb semipreparat, 200 g sparanghel verde, 150 g fasole verde (congelată), 150 g mazăre (congelată), sare, piper măcinat proaspăt, ulei de măsline cu aromă de lămâie, de grătarul Philips HD6320 şi de aparatul de gătit cu aburi Philips HD9160.
Încinge grătarul de masă la setarea 4, unge bucăţile de somon cu puţin ulei şi adaugă condimente, după gust, lasă-le pe grătar pentru 5-6 minute, pe fiecare parte. În ultimele 3 minute, asează feliile de dovlecel pe grătar, pe fiecare parte.
În acelaşi timp, pune vasul de abur 1 pe suportul cu tava de scurgere al aparatului de gătit cu abur. Pune sita de orez, adaugă orezul şi 450 ml de apă caldă şi sare. Acoperă cu capacul. Setează cronometrul pentru 20 de minute. Pune în vasul de abur 2 bucăţelele de sparanghel, fasolea verde şi mazărea. După 10 minute de preparare la abur, asează vasul de abur 2 deasupra vasului de abur 1 şi lasa-le încă 10 minute. Pune câteva fire de mărar în dispozitivul pentru intensificarea aromelor şi setează aparatul pentru înca 15 minute, pentru a termina prepararea.
La sfârşit, pune orezul pe un platou, peste el pune legumele preparate „al dente” (fierte astfel încât să rămână puţin tari) şi feliile de somon, asezonate cu piper proaspăt măcinat. Adaugă câteva picături de ulei de măsline cu aromă de lămâie şi garniseşte cu câteva fire de mărar.
De ce te ajută electrocasnicele să fii mai eficientă şi să găteşti sănătos?
Robotul de bucătărie Philips HR7775 este dotat cu tub de alimentare extra larg care permite prelucrarea legumelor întregi, fără a fi nevoie să le tai în prealabil. Bolul mare (cu o capacitate de 3,4 litri, echivalent a şapte porţii) te ajută să procesezi volume mari, iar motorul puternic de 1000 W îţi garantează executarea sarcinii într-o clipă. Baza solidă rămâne stabilă, chiar şi în cazul frământării puternice, fiind dotată cu ventuze ce împiedică mişcarea produsului. Configuraţia compactă, 2-în-1, acceptă vasul de blender sau bolul pentru a economisi spaţiu pe blatul de lucru. Philips HR 7774 are 31 de funcţii diferite.
Preţ: robot de bucătărie Philips HR7775 – 995,53 lei
Aparatul de gătit cu aburi Philips HD9160 te ajută să descoperi cel mai confortabil mod de a prepara o hrană sănătoasă, într-un timp scurt şi păstrând savoarea alimentelor. Funcţia unică a intensificatorului de arome desăvârşeşte alimentele preparate la aburi, adăugându-le gustul delicios al plantelor aromatice şi al condimentelor. Gătitul la aburi este metoda cea mai bună de a păstra vitaminele şi prin care putem beneficia de toate proprietăţile mâncărurilor. Aparatul are o gamă largă de intervale de timp presetate, care opresc automat aburul odată ce perioada setată a fost atinsă. Poţi să găteşti o varietate largă de alimente – inclusiv orez, ouă, legume, pui şi peşte – obţinând rezultate culinare care reţin toate aromele şi vitaminele.
Preţ: aparat de gătit cu aburi Philips HD9160 – 678,77 lei
Grătarul de masă Philips HD6320 permite prepararea unor mâncăruri sănătoase. Plita se încinge rapid şi menţine o temperatură constantă şi ridicată, păstrând aroma şi suculenţa alimentelor. Are plită dublă, cu suprafaţă netedă şi striată, pentru a prepara alimentele după bunul plac. Suprafaţa netedă este ideală pentru prepararea legumelor, peştelui sau creveţilor, iar suprafaţa în dungi pentru prepararea bucăţilor de carne, pentru un aspect deosebit. Plita are un strat nelipicios, pentru a permite prepararea alimentelor fără a utiliza ulei. Este detaşabilă, pentru a se spăla cu uşurinţă. Termostatul este reglabil, iar gătarul are tavă integrată pentru grăsime.
Preţ: grătar de masă Philips HD6320 – 271,51 lei