Pentru fiecare dintre noi, baia personală este locul pe care îl preferăm de fiecare dată când vine vorba de igiena noastră sau a celor apropiați. Și asta deoarece ne asigurăm că este tot timpul curată și nu ne expunem diverselor riscuri dintr-o toaletă publică. Însă, din păcate, fără o igienizare corespunzătoare, și toaleta de acasă poate deveni un pericol. Chiar dacă sunt invizibili, germenii nu sunt doar un mit, ci există cu adevărat. Mai mult decât atât, află că, în medie, colacul de WC de acasă adună 50 de bacterii pe centimetrul pătrat, E-coli fiind una dintre cele mai periculoase.
“Bacteriile colectate pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar! E-coli este o bacterie care provoacă boli diareice și infecții urinare atât la copii, cât și la adulți. Ca medic, am întâlnit astfel de cazuri, unele severe, care au necesitat inclusiv tratament cu antibiotice. Profilactic, recomand folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete deoarece produsele de curățat nu reușesc să mai facă față singure germenilor care devin tot mai rezistenți”, susține doctor Ioana Ștefănică, medic pediatru și medic de familie.
Știm că ești o mămică preocupată de sănătatea familiei tale și, de aceea, te ajutăm să ocrotești cele mai dragi ființe din viața ta într-o manieră sigură, recomandată chiar de medici.
3 practici igienico-sanitare pentru a alunga bacteriile din toaleta de acasă
1. Dezinfectează săptămânal vasul, capacul și colacul de WC cu produse antibacteriene fără parfum, pentru protecția căilor respiratorii pe termen lung!
2. Pune capacul de WC înainte de a trage apa! Unele toalete propulsează microbii și la 2 metri de jur împrejurul vasului de toaletă.
3. Optează pentru articole sanitare antibacteriene, de ultimă generație, pentru toaleta de acasă! „Inovația tehnologică redefinește protecția igienico-sanitară. Pe piața obiectelor sanitare, există acum un nou sistem bacteriostatic, din două componente: rezervor și capac de toaletă. Ambele articole sanitare sunt din material plastic biodegradabil, ecologic, care permite introducerea în componența sa a unui aditiv antibacterian, de ultimă generație, folosit și la recipientele din plastic pentru mâncare sau apă potabilă. În felul acesta, sănătatea întregii familii va fi protejată”, susține Mihai Popovici, Director de Dezvoltare Wirquin România, o companie de origine franceză, producătoare de articole sanitare inovatoare.
Acesta a adăugat că în ceea ce privește capacele și rezervoarele de toaletă antibacteriene, acestea asigură dezinfecția grupurilor sanitare la 10 mii de cicluri de apă și nu prezintă niciun risc pentru sănătate, aditivul antibacterian respectând standardele ISO 22196, de evaluare a activității antibacteriene a materialelor plastice. De asemenea, aditivul este înregistrat de Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite ale Americii, se regăsește în inventarul Administrației Americane pentru Medicamente și în regulamentul Uniunii Europene privind produsele biocide, cu efect de control asupra microorganismelor dăunătoare.
Sistemul performant își are originea în Franța, o țară cu tradiție în inovația igienico-sanitară, unul dintre primele state europene care a folosit scaunele perforate de toaletă. Capacele, așa-numitele „acoperitoare cu balamale”, au apărut în vremea lui Ludovic al XV-lea, iar primele imobile din secolul XVIII au fost echipate cu două cabine de toaletă, la parter și la ultimul etaj. Modelele salubre de toaletă au fost inventate tot în secolul al XVIII-lea.