SAS își propune să instruiască 5.000 de specialiști în data science până în 2025 pentru a accelera transformarea digitală a țării și a crea o forță de muncă competitivă
Cu o prezență de peste două decenii în România, timp în care a ajutat companii de top să accelereze spre transformarea digitală prin adoptarea tehnologiilor inovatoare precum Inteligență Artificială și analytics, SAS își propune să investească activ în dezvoltarea țării prin lansarea unui program de consultanță în transformare digitală.
Primele universități care vor participa în cadrul acestui proiect sunt Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Universitatea Româno – Americană, iar programul este realizat în parteneriat cu asociația 360.org.
„Lider în Inteligență Artificială, SAS este un partener de încredere pentru companii în călătoria lor digitală, împărtășind know-how-ul și expertiza dobândite prin numeroasele proiecte inovatoare implementate până în prezent. Lansăm Programul de Consultanță în Transformare Digitală pentru a face pasul către nivelul următor, respectiv sprijinirea atât a companiilor, cât și a societății românești”, a declarat Ștefan Baciu, Country Leader SAS România.
Cu un număr mare de profesioniști IT, cunoscuți pentru expertiza tehnică solidă, România reprezintă o piață importantă pentru investiții. Totuși, se remarcă la nivel de piață nevoia unor abilități remarcabile în domeniile noilor tehnologii precum Cloud, Advanced Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, coroborate cu know-how și o abordare de business.
„Întrucât Cluj-Napoca este recunoscut ca principalul hub românesc de inovare tehnologică, universitatea noastră trebuie să se mențină în top și să ofere programe competitive, specializate în tehnologii de ultimă generație. În acest sens, parteneriatul nostru academic cu SAS a venit ca un pas firesc. Oferim un program unic de masterat – Data Science for Industry and Society – în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, care va conferi abilitățile necesare pieței de astăzi și de mâine”, a menționat Anca Andreica, Prof. Dr. Decan la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Babes-Bolyai.
Alături de clienții interesați din sectorul privat sau public, SAS își propune să pună bazele unor Centre de Excelență dedicate, care le pot alimenta creșterea și pregătirea în cazul unor provocări neprevăzute, prin accelerarea adoptării și utilizării tehnologiilor avansate de machine learning și Inteligență Artificială. Astfel de Centre de Excelență pot ajuta la crearea unor noi modele de business, la explorarea diverselor cazuri de business, precum și la dezvoltarea unor propuneri de valoare în beneficiul companiei sau a organizației publice interesate să construiască această abordare alături de SAS. În acest sens, compania își propune să instruiască circa 5.000 de specialiști în data science care pot fi absorbiți de organizațiile private și publice în următorii patru ani.
„În contextul celei de-a patra revoluții industriale, facultatea noastră are ca scop principal să fie relevantă pentru studenții noștri; prin urmare, cu sprijinul SAS, vom oferi un program de masterat de ultimă generație, cu elemente de inteligență artificială și analytics, care îi va pregăti pe absolvenții noștri să își dezvolte abilitățile în domeniul data science pentru a răspunde nevoilor actuale ale pieței”, a declarat Bogdan Iftimie, Prof. Dr. Prodecan la Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică.
Expertiza în transformare digitală, dezvoltată de-a lungul anilor la nivel mondial, permite SAS să îndrume și să ghideze eficient orice companie spre a-și exploata resursele inovative, a-și crește profiturile și consolida dezvoltarea afacerii. Totodată, SAS își dorește să colaboreze cu cât mai multe universități din România interesate de programe de advanced analytics și să creeze Centre de Excelență în Advanced Analytics și Inteligență Artificială alături de instituții publice sau companii private.