Ghidul Şapte Seri a devenit partener al proiectului ecologic iniţiat de mediaORG
Şapte Seri, cel mai important ghid săptămânal de petrecere a timpului liber, susţine iniţiativa ecologică Copacul de hârtie.
Campania ecologică Copacul de hârtie a fost demarată de ONG-ul mediaORG la începutul lunii iunie şi are ca scop refacerea pădurii şi reducerea cantităţii de deşeuri, în special hârtie, care ajunge în natură. Până în prezent s-au înscris peste 330 de companii şi 63 donatori persoane fizice. Mai mult, în cele 5 luni de la lansare au fost colectate 67.399 kg hârtie, 10.244 kg carton şi vor fi plantaţi peste 7.250 de puieţi într-o zonă forestieră defrişată sau 725 de copaci în Bucureşti. “Problema mediului înconjurător este din în ce mai stringentă şi la noi în ţară. Proiectele de responsabilizare socială lipsesc, iar cele care sunt iniţiate trebuie susţinute. Misiunea noastră este şi aceea de conştientizare a publicului cu privire la protejarea mediului înconjurator astfel că ne-am alăturat cu bucurie acestui demers. Sper ca exemplul nostru să dea un impuls şi pentru celelalte publicaţii. Ar fi păcat ca spaţiul verde dintre blocurile gri ale Bucureştiului să dispară”, a declarat Mircea Criveanu, Director Executiv Şapte Seri.
Conform datelor făcute publice cu ocazia lansării proiectului, calitatea mediului din marile oraşe se degradează continuu din cauza poluării excesive şi a lipsei măsurilor de atenuare a efectelor poluării. Bucureştiul este un oraş cu peste 1.400.000 de automobile, al cărui centru este tranzitat zilnic de peste 200.000 de maşini, în condiţiile în care spaţiile verzi s-au redus cu peste 60% în ultimii 10 ani. Statisticile Ministerului Mediului arată că în Bucureşti se colectează în vederea reciclării sub 2% din hârtia reciclabilă, restul de 98% fiind aruncată.
„Mi se pare extrem de simplă si la indemna oricuisoluţia propusă de mediaORG: se strâng deşeurile de hârtie de la companii, mici şi mari, acestea sunt duse la un centru de colectare şi, cu banii primiţi, sunt cumpăraţi puieţi care vor fi plantaţi în parcuri sau în locul copacilor tăiaţi în zone forestiere. Este o soluţie simplă, dar care trebuia pusă în aplicare, şi mă bucură faptul că societatea civilă a început timid, dar sigur, să aibă din ce în ce mai multe proiecte de mediu”, a mai spus Mircea Criveanu, Director Executiv Şapte Seri.
Pentru alte detalii vă rugăm să accesaţi site-ul proiectului Copacul de Hârtie: www.copaculdehartie.ro
{mosloadposition user10}