– Extinderea centrului de la Val de Reuil contribuie la consolidarea poziţiei companiei ca lider global în producţia de vaccinuri împotriva gripei sezoniere –
Sanofi investeşte 170 de milioane de euro în extinderea centrului de producţie a vaccinurilor din Val de Reuil, Franţa. Pentru Sanofi, această investiție contribuie la consolidarea poziţiei sale de lider în producția de vaccinuri împotriva gripei sezoniere.
Datorită acestei unități noi de producție, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi, va reuși să extindă distribuția VaxigripTetra® până la 70 de ţări, de pe şase continente. Noul vaccin gripal tetravalent, disponibil și în România, conţine două tulpini A şi două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
“Gripa continuă să fie o problemă majoră pentru sănătatea publică în întreaga lume, cauzând complicaţii grave, spitalizări şi decese, în special în rândul anumitor categorii de persoane cu risc crescut”, a declarat David Loew, Executive Vice President, Sanofi, şi Head of Sanofi Pasteur. “În calitate de lider mondial în protecția împotriva gripei, această extindere de unităţi industriale ne ajută să răspundem mai bine acestei provocări subestimate de sănătate publică.”
“Acest proiect reuneşte profesionalismul echipei și expertiza noastră industrială de top, ilustrând angajamentul asumat în a oferi soluţii bazate pe excelenţă”, a declarat Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs, Sanofi. “Această investiţie este o dovadă a intenţiei Sanofi de a-și îmbunătăţi capacităţile industriale în Franţa, ca important centru de producţie a vaccinurilor gripale pentru pieţele din întreaga lume.”
Noua unitate de producţie de la Val de Reuil este unică în Franţa, iar Sanofi Pasteur rămâne singurul producător de vaccinuri gripale din ţară. Investiția este una dintre cheltuielile majore de capital pe care Sanofi le-a efectuat în ultimii ani cu scopul de a-şi îmbunătăţi şi extinde capacităţile de producţie a vaccinurilor din Franţa, Statele Unite şi Mexic.
Sanofi intenţionează să finalizeze până în 2021 procesul de extindere al unităţii de producţie, fiind sub rezerva obţinerii aprobărilor relevante din partea autorităţilor de sănătate. Producţia de vaccinuri în acest nou centru va începe în 2022.
Despre unitatea de producţie din Val de Reuil
Centrul de producţie din Val de Reuil este unul dintre liderii mondiali în producţia de vaccinuri gripale. A fost înfiinţat în 1973 în Regiunea Normandia din Franţa, la 100 km nord-vest de Paris. Acoperă toate etapele implicate în producţia unui vaccin: producţia de antigene, elaborarea formulei farmaceutice, etapele de preparare farmaceutică (umplere, verificare şi ambalare) şi controlul calităţii. Unitatea include şi centrul Sanofi Pasteur de distribuţie a vaccinurilor la nivel global, de unde în jur de 900 de milioane de doze de vaccin sunt distribuite în întreaga lume în fiecare an.
Despre VaxigripTetra®
VaxigripTetra® este un vaccin gripal cu patru tulpini, care conţine două tulpini A (A/H1N1 şi A/H3N2) şi două tulpini B (B/Victoria şi B/Yamagata) ale virusului gripal, conform recomandărilor OMS. VaxigripTetra® este recomandat pentru imunizarea adulţilor, adolescenților şi copiilor cu vârsta de minim 3 ani. A fost recent adăugat în portofoliul Sanofi Pasteur de vaccinuri gripale. Vaxigrip Tetra® este deja disponibil pe 20 de pieţe din Europa, inclusiv în România, şi au fost planificate alte lansări în întreaga lume în următorii ani.
Despre gripă
Gripa sezonieră este o infecție virală acută cauzată de virusurile gripale, care se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta și care circulă pe tot parcursul anului în întreaga lume, diferit din punct de vedere al lunilor anului între emisfera nordică, cea sudică şi zona tropicală. Gripa sezonieră este caracterizată prin declanșarea bruscă a febrei, tuse (de obicei seacă), dureri de cap, dureri musculare și articulare, indispoziție severă (senzația de disconfort), durere în gât și nas cu secreții. Tusea poate fi severă și poate dura 2 sau mai multe săptămâni. În cazul majorității persoanelor, febra și alte simptome sunt vindecate în termen de o săptămână, fără a fi nevoie de îngrijire medicală. Însă gripa poate cauza boli grave sau deces în special la persoanele cu risc crescut. Cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide, copiilor cu vârsta mai mică de 59 de luni (recomandarea OMS este de a vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 59 de luni), vârstnicilor, persoanelor care suferă de afecțiuni medicale cronice precum HIV/SIDA, astm și afecțiuni cardiace sau pulmonare cronice.[1]
Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), gripa atacă anual la nivel global aproximativ 5-10% dintre adulţi şi 20-30% dintre copii[2]. La nivel mondial, epidemiile anuale de gripă generează între trei până la cinci milioane de cazuri de boli grave şi între 250.000 până la 500.000 de decese[3].
Despre Sanofi Pasteur
Sanofi Pasteur produce 200 de milioane de doze de vaccinuri împotriva gripei sezoniere în fiecare an în cele patru unităţi de producţie: Swiftwater (Pennsylvania, Statele Unite), Val de Reuil (Franţa), Ocoyoacac (Mexico City, Mexic) şi Shenzhen (China). Vaccinurile Sanofi Pasteur împotriva gripei sezoniere sunt autorizate şi distribuite în peste 150 de ţări. Peste 3,5 miliarde de doze de vaccinuri Sanofi Pasteur împotriva gripei sezoniere au fost distribuite în întreaga lume în ultimii 60 de ani.
Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial în domeniul sănătății, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluții terapeutice centrate pe nevoile pacienților. Compania Sanofi este organizată în cinci divizii globale: Diabet și Boli Cardiovasculare, Medicamente Generice și Piețe Emergente, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur și Consumer Healthcare. Sanofi este cotat la Bursele din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).
Declarații cu caracter previzional Sanofi
Prezentul comunicat de presă conține declarații cu caracter previzional (forward looking statements) în sensul Private Securities Litigation Reform Act din 1995, cu modificările ulterioare. Acestea sunt declarații care nu sunt fapte istorice. Aceste declarații includ proiecții şi estimări cu privire la potențialul de piață și nu numai al produsului, sau cu privire la veniturile viitoare potențiale generate de produs. Declarațiile cu caracter previzional sunt în general identificate prin următoarele cuvinte: „a aștepta”, „a anticipa”, „a considera”, „a intenționa”, „a estima”, „a planifica” şi alte expresii similare. Deși managementul Sanofi consideră că așteptările reflectate în aceste declarații cu caracter previzional sunt rezonabile, investitorii sunt avertizați că informațiile şi declarațiile de acest gen se supun diferitelor riscuri şi incertitudini, multe dintre acestea fiind dificil de prevăzut şi aflându-se în general în afara controlului Sanofi, ceea ce poate duce la diferențe semnificative între rezultatele şi evoluțiile efective şi cele exprimate în, implicate de sau proiectate prin informațiile şi declarațiile cu caracter previzional. Aceste riscuri şi incertitudini includ, printre altele, acțiuni sau întârzieri neașteptate din partea autorităților de reglementare sau care țin în general de reglementările guvernamentale, care ar putea afecta disponibilitatea sau potențialul comercial al produsului, absența garanției că produsul va avea succes comercial, incertitudini inerente activităților de cercetare și dezvoltare, inclusiv în ceea ce privește datele clinice viitoare și analiza datelor clinice existente referitoare la produs, inclusiv post-comercializare, probleme neașteptate de siguranță, calitate sau fabricație, concurență în general , riscuri asociate cu proprietatea intelectuală și orice litigii viitoare aferente și rezultatul acestor litigii, precum și condițiile economice volatile dar și riscurile discutate sau identificate în documentele publice depuse la SEC şi AMF de Sanofi, inclusiv cele listate la rubrica „Factori de risc” şi „Avertisment cu privire la declarațiile cu caracter previzional” din raportul anual al Sanofi, din formularul 20-F, pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2016. Dacă legea aplicabilă nu impune acest lucru, Sanofi nu își asumă angajamentul de a actualiza sau revizui niciuna dintre informațiile sau declarațiile cu caracter previzional.
[1] WHO fact sheet din Nov. 2016 – https://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/en/
[2] WHO. Weekly epidemiological record – Vaccines against influenza WHO position paper, 87, No. 47 p461-476. 23 noiembrie 2012. Disponibil la: https://www.who.int/wer/2012/wer8747/en/
[3] WHO Influenza Factsheet: Influenza (Seasonal). https://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/en/
Notă: Acest document are caracter strict informativ. VaxigripTetra este un medicament eliberat doar pe bază de prescripţie medicală, la recomandarea medicului.