Păr curat, proaspăt și parfumat în mai puțin de un minut? Da, e foarte posibil să obții un asemenea rezultat cu ajutorul unui sampon uscat, o metodă rapidă și eficientă în orice situație.
Nu ai timp să te speli, dar ai o întâlnire de neratat? Șamponul uscat este soluția ideală pentru tine: rapid, nu necesită clătire și îți oferă un păr proaspăt și parfumat în mai puțin de un minut.
Ce este, de fapt, șamponul uscat?
Șamponul uscat este un produs indispensabil pentru femei, iar asta datorită beneficiilor pe care le are. Acest produs este menit să reducă sebumul și, spre deosebire de clasicul șampon, acesta se poate aplica pe părul uscat și doar în zonele în care este nevoie de o reîmprospătare. Mai multe detalii ne oferă Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals, care ne vorbește despre șamponul uscat, avantajele și dezavantajele acestui produs minune.
Înainte de toate, specialistul reamintește că șamponul uscat nu trebuie să înlocuiască spălatul pe cap. Acesta este un produs pe bază de particule mai mici sau mai mari de pudră de talc combinată cu alcool, care are rolul de a neutraliza sebumul de la rădăcină. Astfel, acest produs va oferi părului un aspect fresh, mai ales că poate fi folosit imediat după ce acesta a fost spălat pentru a-l pregăti pentru un coafat special.
„Pentru a folosi șamponul uscat, trebuie doar să agiți flaconul bine și, apoi, de la o distanță de 6-8 cm să pulverizezi mișcând rapid mâna paralel cu linia cărării. După ce ai terminat de aplicat produsul, masezi cu buricele degetelor ușor, până se evaporă alcoolul (umezeala de la rădăcină)”, explică stilistul Wella Professionals.
Dacă te întrebi care este cel mai bun șampon uscat, ei bine, specialistul este de părere că, un produs cu cât este mai scump, cu atât este mai bun.
Care sunt avantajele șamponului uscat?
De ce să alegi să folosești un șampon uscat și când e recomandat s-o faci? Șamponul uscat poate fi folosit pentru:
împrospătarea look-ului după câteva zile de coafat;
- extra volum imediat după uscare;
- după sală, dacă pleci imediat la serviciu și nu ai timp să-ți speli părul;
- când îți coafezi părul pentru un eveniment, pentru că părul se tapează mai ușor, iar stylingul rezistă mai bine;
- când ai tenul gras și breton, iar părul stă foarte lipit de față, pentru ca astfel să îi poți da volum și să îl texturezi.
Există și unele dezavantaje ale șamponului uscat?
Bineînțeles, ca orice produs folosit în exces, și șamponul uscat dăunează când este folosit prea des și nu este aplicat corect.
Astfel:
- Dacă nu pulverizezi și distribui bine șamponul, este posibil ca acesta să se vadă pe scalp și pe păr, mai ales pe părul închis la culoare;
- Dacă îl pulverizezi în exces este posibil ca particulele de șampon să cadă pe haine și să se vadă;
- Dacă ai un fir subțire și aplici o cantitate prea mare de șampon uscat, trebuie să ai grijă ca părul să nu se îngreuneze prea tare pentru a nu-l rupe la pieptănat.
Important! Ține cont de faptul că între două spălări, șamponul uscat se folosește o singură dată!
„Dacă ai un păr gras, cu mătreață sau cu un scalp sensibil, recomandarea este să nu folosești șamponul uscat decât ocazional. În aceste cazuri ai nevoie de alte produse care să rezolve problemele de scalp. În schimb, șamponul uscat, pentru că în urma aplicării lasă acele particule de talc, este posibil să încarce și să sufoce scalpul, acesta neputând să mai respire și, astfel să ducă la subțierea și apoi căderea părului”, explică specialistul Wella.
Și pentru că am pomenit de păr gras, este necesar să știi că referirea se face la acel păr pe care îl speli zilnic, iar în această situație șamponul uscat nu se folosește zilnic, ci de două ori pe săptămână (dacă părul este spălat de două ori pe săptămână).
Ținând cont de toate aceste sfaturi, vei putea avea un păr reîmprospătat și numai bun de coafat, chiar și atunci când nu ai timp.