„Un adevar pe care il ascunzi de avocatul tau devine o arma foarte periculoasa in mana adversarului. Spune adevarul si numai adevarul”, acesta este unul dintre sfaturile pe care juratii emisiunii „Ne vedem la tribunal” il ofera celor care sunt pe cale sa ajunga in fata judecatorului
Incepand din 9 iulie, de la ora 21:30, in fiecare sambata, la Kanal D, trei avocati si un psiholog cu experienta te invata cum sa previi si, de asemenea, cum sa castigi un proces, indiferent de natura acestuia. Cele mai diverse conflicte isi gasesc solutionarea in urma unor dezbateri, audieri si deliberari ce vor avea loc in fata telespectatorilor. Una dintre conditiile de baza pentru a avea castig de cauza in fata Curtii este aceea de a stabili cu avocatul tau o relatie bazata pe incredere.
„Un adevar pe care il ascunzi de avocatul tau devine o arma foarte periculoasa in mana adversarului. Spune adevarul si numai adevarul”, sustine avocatul Elena Banciu, unul dintre cei patru jurati din emisiune.
„Ca avocat trebuie sa cenzurezi empatia si sa evaluezi situatia cu acuratete. Oricat de mult ti-ai dori, dreptatea nu e a ta, ca sa o poti oferi”, adauga avocatul Ramona Mihailescu.
„Am devenit un avocat foarte bun cand mi-am pierdut increderea in semenii mei. Mi-am dat seama ca nu tot ce spun acestia este adevarat si ca de multe ori sunt manati in viata de intentii negative”, adauga Catalin Vlad, cel de-al treilea avocat implicat in aflarea adevarului.
Dincolo de deliberarile ce au ca fundament dovezi solide, exista in economia emisiunii si evaluarea psihologului, o componenta importanta ce sta, de asemenea, la baza solutiilor finale. Acesta scoate la lumina mecanismele psihice ascunse care au generat conflictul si incearca medierea acestuia.
„In profesia mea sunt relevante trecutul celor implicati, reactiile si interactiunile lor din timpul procesului “, spune psihoterapeutul Anda Pacurar.
Spetele prezentate in emisiunea „Ne vedem la tribunal” sunt dintre cele mai diverse – divorturi, custodie, mosteniri, harturire sexuala, conflicte de munca etc – si pornesc de la povesti de viata posibile. Ceea ce telespectatorii vor putea vedea este, in fapt, pregatirea unui proces real, procesul dinaintea procesului, o repetitie generala, in urma careia cei implicati pot afla ce ii asteapta in cazul in care ajung in fata judectorului, de asemenea, pot afla cum sa evite, dar si cum sa castige procesul.