Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Salamul de Sibiu, produs românesc protejat în UE

“Salamul de Sibiu” a devenit cel de-al doilea produs românesc inclus în registrul celor ce poartă denumirea de “Indicație Geografică Protejată” (IGP). Comisia Europeană a aprobat, în data de 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române în acest sens.

Acest tip de salam este un preparat din carne crudă, uscat, asemănător cârnatului, acoperit cu un strat subțire de mucegai. El este produs în București și în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și, după cum sugerează și numele, Sibiu. Primele referiri la producția și comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit inițial  “Salam de iarnă”.

Context

“Salamul de Sibiu” se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană. Lista acestora poate fi consultată în baza de date DOOR.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.