prin campania „Români în Europa”
Saatchi & Saatchi va desfăşura un amplu proiect de comunicare pentru Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG), în perioada iulie – decembrie. Proiectul are ca scop îmbunătăţirea percepţiei asupra imigranţilor români în Spania, precum şi prevenirea şi combaterea prejudecăţilor faţă de comunităţile de români din străinătate.
Pentru implementarea proiectului, Saatchi & Saatchi a participat la o licitaţie riguroasă, bazată pe procedura dialogului competitiv care s-a desfăşurat în mai multe etape, în perioada martie – iunie 2008. În cadrul licitaţiei s-au înscris şase companii de comunicare dintre care patru au fost desemnate finaliste.
„Români în Europa” este unul dintre cele mai complexe proiecte de comunicare care a fost vreodată desfăşurat având ca centru de coordonare România. Echipa de proiect Saatchi & Saatchi şi consorţiul care o sprijină au peste 15 ani de experienţă în domeniul strategiilor de comunicare şi a implementării acestora. Ne bucurăm că Saatchi & Saatchi are ocazia să lucreze pentru apărarea şi pentru îmbunătăţirea imaginii sutelor de mii de români de peste hotare”,a declarat Radu Florescu, CEO Saatchi & Saatchi România.
Această campanie îşi propune să ofere o perspectivă corectă, obiectivă, echilibrată asupra subiectului sensibil al imigraţiei româneşti şi să genereze un contra-curent de opinie în spaţiul public spaniol. Grupurile ţintă vizate de campanie sunt: cetăţenii spanioli, în special cei din zonele cu comunităţi mari de români, mass-media din Spania, liderii de opinie, oamenii politici din Spania şi din România şi comunităţile de români din Spania.
Campania dezvoltată de agenţia Saatchi & Saatchi se numeşte “România pozitivă” şi are o acoperire naţională. Proiectul este implementat de o echipă internaţională din care face parte Saatchi & Saatchi Spania şi este coordonat de Saatchi & Saatchi România.
Campania „România pozitivă” are o abordare puternic emoţională menită să sublinieze cât mai vizibil valoarea incontestabilă adusă de către românii aflaţi pe teritoriul Spaniei, în diverse domenii de activitate, fără însă a fi ostentativă sau jignitoare la adresa cetăţenilor spanioli.
Conform datelor prezentate de către Institutului Naţional de Statistică din Spania (INS) şi comunicate de ASG, în iunie 2007, românii reprezentau a doua comunitate de imigranţi din Spania, cu un număr de 524.995 de persoane înscrise în registrele primăriilor locale, după marocani şi înaintea ecuadorienilor.
{mosloadposition user10}