Pe 21 februarie 2012, Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti a găzduit un eveniment, devenit deja tradiţional în această instituţie simbol a învăţământului superior economic din România, lansarea proiectului „Practică de calitate pentru manageri – manageri de calitate în practică”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se derulează în perioada februarie 2012 – iunie 2013, beneficiar fiind Academia de Studii Economice din Bucureşti, alături de Asociaţia Consultanţilor în Management din România (AMCOR), în calitate de partener.
Conferinţa de lansare s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor din conducerea universităţii şi a Facultăţii de Management (prof.dr.Dumitru Miron – Prorector Relaţii Interinstituţionale şi cu mediul economico-social), prof.dr.Ion Stancu – Prorector cu activitatea de cercetare ştiinţifică şi de doctorat), prof.dr.Ion Popa – Prodecanul Facultăţii Management, prof.dr.Cosmin Dobrin – Directorul Departamentului de Management). Din partea mediului de afaceri au avut intervenţii: dna.Anca Borş – BDO România, dra.Diana Drigă – Svasta Integrated Consulting Group, dra.Viviana Andone – MMM CONSULTING, dl. Mihai Stănescu – RO COACH, dna.Monica Dona – Lugera&Makler, dl.Laurenţiu Bujdoveanu VP HOLDING şi dna. Aniela Cucu – Axa Asigurări.
De asemenea, participarea fostului Preşedinte al Asociaţiei Consultanţilor în Management din România (AMCOR), domnul Mihai Svasta, dar şi a numărului mare de reprezentanţi ai mediului de afaceri privat (APT Group of Companies, Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS, Procert Laboratory, Floyd Advertising Design & Consulting, Alter Ego Solutions, Valoris Center, TCA /Learning Solution Grup, Capstone, Quest Advisors, Izvorul Cristalin, Expert Proiect 2002), a arătat deschiderea acestui proiect către necesitatea asigurării unei strânse legături între pregătirea teoretică şi dezvoltarea abilităţilor practice pentru cursanţii care se vor înscrie în acest program.
Participarea unui număr de peste 150 de cursanţi de la programele de masterat organizate de Academia de Studii Economice demonstrează interesul faţă de obiectivul pe care acest proiect şi l-a propus. Proiectul răspunde unei nevoi fundamentale a viitorului economist: dezvoltarea competenţelor şi a aptitudinilor profesionale, într-un mediu în care practica este regulă şi nu excepţie pentru formarea unui specialist de valoare.
{mosloadposition user9}