Evenimentul este dedicat industriei regenerabile, în contextul procesului de tranziție energetică
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), în parteneriat cu Asociația Europeană WindEurope, organizează luni, 30 octombrie 2017, la Hotel Athénée Palace Hilton, conferința ENERGY TRANSITION 2017.
Conferința își propune să prezinte situația actuală, precum și tendințele la nivel global și european în domeniul energiei, cu precădere al energiei regenerabile, și să analizeze cum se poziționează România în acest context. Împreună cu experți naționali și internaționali se va discuta despre oportunitățile tranziției energetice eficiente, despre provocările și pașii parcurși de România și strategia de viitor, cât și despre cele mai recente inovații tehnologice din industria eoliană.
Conferința va fi deschisă cu două discursuri individuale de către domnii Iulian Iancu, Președinte al Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților și a domnului Iulian-Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.
Tranzițiile energetice avansează peste tot în jurul lumii. Modelarea scenariilor și studiile de perspectivă pot ajuta guvernele să identifice căi și mijloace pentru atingerea obiectivelor și astfel să-și formuleze deciziile, sa elaboreze strategii și parcursul de implementare necesar pentru sectorul energetic. Tocmai aceste trenduri globale vor fi analizate în cadrul primei sesiuni de dezbateri, intitulată Planning The Energy Transition și moderată de către Christian Egenhofer – Senior Research Fellow & Director al Programului pentru Energie, Climă și Mediu al Centrului pentru Studii Politice Europene (CEPS) și la care vor lua parte Tudor Constantinescu – Consilier Principal al Directorului General pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, coordonator al activității de direcționare a utilizării fondurilor structurale pentru prioritățile energetice, Alberto Pototschnig – Director, ACER, Andi Aranitasi – Associate Director, Senior Banker with the Power and Energy Utilities Team, EBRD, și Sam Kimmins – CEO, RE100.
A doua sesiune de discuții, intitulată Renewables Integration in the European Policy – Successful steps in Romania, va trata viziunea europeană privind procesul de integrare a resurselor regenerabile în piața de energie și pașii făcuți de România în acest sens. Această discuție va fi moderată de către Paolo Marino – Director, Pöyry, MBG Central & South East Europe. La dezbateri vor lua parte Bogdan Chirițoiu – Președinte, Consiliul Concurenței, Corina Popescu – CEO, Transelectrica, Zoltán Nagy-Bege, Vice-președinte Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, și Giles Dickson – CEO, WindEurope.
Cea de-a treia și ultima dezbatere a zilei va fi moderată de Valeriu Binig – Business Advisory Partner, Ernst&Young România și se va concentra pe mediul de faceri. Reprezentanți ai unor investitori majori din domeniul energiei vor explica cum se pregătesc pentru tranziția energetică la nivel internațional și de ce au nevoie pentru a investi în România. De asemenea, se vor prezenta ultimele noutăți din domeniul tehnologic care facilitează dezvoltarea sustenabilă a producătorilor de energie eoliană. La această sesiune vor participa Giorgios Stassis – CEO, Enel Romania, Eric Stab – CEO, Engie Romania, Adrian Borotea – Membru al Boardului, CEZ România, Henk Werkman – Vice-President Sales, Vestas, Harald Wechselberger – Executive Director, Alpha Wind & VERBUND Wind Power Deutschland, și Nils Aldag – Chairman, EU Hydrogen Joint Undertaking.
Despre WindEurope
Asociația WindEurope este vocea industriei eoliene, promovând în mod activ energia eoliană în Europa și în întreaga lume. Organizația are peste 450 de membri, activi în peste 40 de țări. Pe lângă producătorii de turbine eoliene, cu o cotă de lider pe piața mondială a energiei eoliene, membrii acesteia cuprind furnizori de componente, institute de cercetare, asociații naționale de energie eoliană și energii regenerabile, dezvoltatori, contractori, producatori și furnizori de energie electrică, companii financiare și de asigurări, și consultanți.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați www.windeurope.org.
Despre Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA)
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este o asociație profesională care funcționează ca o organizație non-guvernamentală și care a fost fondată în 2008 în București. Asociația este o entitate voluntară de participanți din industria energiei eoliene din România. Aceasta există pentru a promova rolul energiei eoliene în mixul energetic din România și, în consecință, pentru a promova o energie curată, sigură și eficientă pentru România.
Asociația are 38 de membri care reprezintă producători de energie eoliană, producători de echipamente, dezvoltatori de proiecte, firme de mentenanță, case de avocatură, bănci și traderi de energie.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați www.rwea.ro.