Romanul Circul nostru vă prezintă: , prima carte a lui Lucian Dan Teodorovici publicată la Polirom (colecţia „Ego”, 2002; ediţia a II-a, colecţia „Ego. Proză”, 2007), a apărut în limba spaniolă la editura El Nadir, cu titlul Casta de suicidas (traducere de Rafael Pisot).
Romanul a mai apărut de curînd în limba italiană la editura Aisara, cu titlul La casta dei suicidi (traducere de Ileana M. Pop), dar şi în engleză, în anul 2009, la editura Dalkey Archive Press din SUA, în traducerea lui Alistair Ian Blyth, cu titlul Our circus presents:. Traducerea a apărut cu sprijinul Institutului Cultural Român prin Translation and Publication Support Program (TPSP). Tot în anul 2009, romanul a mai apărut în limba maghiară, la editura L’Harmattan, în traducerea Susanei Nagy.
Editura Sphinx din Egipt pregăteşte traducerea romanului pentru acest an.
Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie. Acesta a reprezentat de curînd România la Festivalul de literatură al Sardiniei (1-3 iulie 2011) şi a fost invitat la prestigioasele festivaluri de literatură de la Edinburgh (11-27 august 2011) şi Mantova (7-11 septembrie 2011).
Cărţile sale sînt traduse în italiană, engleză, germană, maghiară, spaniolă. Prozele sale au fost publicate în numeroase reviste şi antologii din România, Ungaria, Polonia, Croaţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recentă apariţie, în Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalări elogioase în publicaţii importante precum The New York Times sau The Guardian.
Lucian Dan TEODOROVICI a mai publicat la Polirom: Cu puţin timp înaintea coborîrii extratereştrilor printre noi (ed. a II-a, 2005); Atunci i-am ars două palme (povestiri, 2004), Celelalte poveşti de dragoste (povestiri, 2009). Coautor, împreună cu Dan Lungu şi Cătălin Mihuleac, al volumului de teatru Antologia DramatIS (Editura Cartea Românească, 2008). Coordonator, împreună cu Dan Lungu, al volumului Str. Revoluţiei nr. 89 (Editura Polirom, 2009).
Cel mai recent roman al autorului este Matei Brunul (Polirom, 2011), o amplă naraţiune despre victime şi torţionari, despre destin şi însingurare, despre societatea totalitară care domină individul şi îi supraveghează fiecare clipă a vieţii.