Proiectul “Instruire fara bariere” este castigatorul categoriei “Incluziune Sociala” in cadrul Best Practice Award din cadrul Forumului Fundatiei ECDL
La Forumul Fundatiei ECDL 2011 ce a avut loc la Dublin, proiectul inscris de ECDL ROMANIA a fost votat ca fiind un exemplu important de buna practica la categoria Incluziune Sociala.
Fundatia ECDL, autoritatea de certificare pentru principalul program la nivel international de certificare a aptitudinilor de utilizare a computerului, ECDL, a initiat Best Practice Awards pentru a face cunoscute si a da credit initiativelor si proiectelor care sunt considerate exemple exceptionale de implementare a programelor Fundatiei ECDL, care ajuta la cresterea nivelului competentelor digitale si de promovare a ECDL pe pietele locale.
Categoria “Incluziune Sociala” face cunoscute si onoreaza proiecte/ initiative de succes care promoveaza accesul tuturor la competentele ICT, fie concentrandu-se pe un anumit sector al societatii (de exemplu cei cu dizabilitati de vedere sau cei in varsta), sau care se axeaza pe a face mai accesibila certificarea ECDL tuturor, prin intermediul stimulentelor de cost sau prin asigurarea de traininguri sau a unor echipamente speciale.
Inscrierea castigatoare a ECDL ROMANIA este un proiect care sustine grupurile dezavantajate astfel incat acestia sa beneficieze in egala masura de oportunitatile lumii digitale. Obiectivul proiectului “Instruire fara bariere” il reprezinta integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati motorii prin intermediul oportunitatii absolvirii unui curs IT si obtinerea unei certificati IT cu recunoastere internationala, Permisul ECDL.
Proiectul este realizat de Semper Excelsius, in parteneriat cu DGASPC sector 1 si ECDL ROMANIA alaturi de Euroaptitudini si Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, prin trainerului voluntar, dna. Prof. Adriana-Luminita Bendovschi. Programul este sprijinit logistic de Ateliere fara frontiere prin programul Assoclic.
ECDL ROMANIA intentioneaza sa isi dezvolte componenta de responsabilitate sociala urmand sa asigure training si certificare ICT si pentru alte grupuri dezavantajate in cadrul aceluiasi program.
Ceremonia Best Practice Awards a Fundatiei ECDL a fost onorata de prezenta profesionistilor si a formatorilor de politici pentru competentele digitale reprezentand societati IT si organizatii internationale din 148 de tari din intreaga lume.