Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este prima dintre organizațiile de profil din Europa de Est care primește statutul de membru cu drepturi depline în cadrul World Green Building Council. De asemenea, organizația a reprezentat România la Conferința privind Schimbările Climatice de la Copenhaga.
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) a obținut statutul de membru cu drepturi depline în cadrul Consiliului Mondial pentru Clădiri Verzi – o rețea de consilii naționale de profil, creată în anul 2002 pentru a accelera transformarea industriei de construcții și a mediului construit în spiritul unei sustenabilitați mai pronunțate.
“Suntem onorați să ne alăturăm celorlalte consilii stabile, precum Consiliul German pentru Construcții Sustenabile (www.dgnb.de), Consiliul Britanic pentru Clădiri Verzi (www.ukgbc.org) și Consiliul American pentru Clădiri Verzi (www.usgbc.org). Există o concentrare uriașă pe îmbunătățirea substanțială a felului în care sunt construite și administrate clădirile, care transpare din discuțiile privind schimbările climatice ce au loc în prezent la Copenhaga, din directivele UE, din noile inovații și din creșterea interesului acordat de români și cetățeni din diverse locuri ale lumii către relansarea economiei într-o manieră mai sustenabilă”, a spus Steven Borncamp, Președintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și delegat la discuțiile în vederea semnării tratatului ONU privind schimbările climatice la Copenhaga.
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romania Green Building Council) este o asociație non-profit, apolitică, formată din 73 de companii dedicate principiilor sustenabilităţii (durabilității) în construcții. Organizația lucrează la transformarea industriei construcțiilor și sectorului imobiliar din România către o mai mare responsabilitate de mediu și susținerea unei creșteri sustenabile a economiei. RoGBC este o organizatie sprijinită financiar de companiile membre. Activitatile principale ale organizației în România sunt furnizarea de training în domeniu, realizarea conştientizării opiniei publice asupra beneficiilor construcţiilor verzi, colaborarea cu autorităţile publice pentru crearea condiţiilor legislative favorabile dezvoltării construcţiilor verzi, crearea oportunităţilor de networking pentru profesioniştii din industrie. Pentru mai multe detalii, accesați www.RoGBC.org
Pe parcursul a 7 ani, Consiliul Mondial pentru Clădiri Verzi s-a dezvoltat constant, ajungând în prezent să numere peste 55 de țări în care mișcarea de susținere a clădirilor verzi a atins diferite stadii de maturitate. În prezent, în lume există 15 consilii cu statut de membru deplin în Consiliul Mondial pentru Clădiri Verzi, printre care USGBC, UKGBC, DGNB și, de curând, RoGBC.
{mosloadposition user10}