O societate care isi ignora traditiile si care nu pune pret pe trecutul sau isi poate pierde identitatea. Exista, din fericire, romani anonimi catre pastreaza si duc mai departe cu maiestrie si dragoste arta populara, mestesuguri rare deprinse de la bunicii si strabunicii lor.
Aproape anonimi, raspanditi in toate zonele etnografice ale tarii, acestia pastreaza cu sfintenie ADN-ul unei natiuni. Astfel de oameni veti putea descoperi, incepand de sambata, intr-o serie de reportaje de exceptie marca „Asta-i Romania”, in cadrul campaniei „Romania de tezaur”.
Rapsozi, cojocari, olari, tulnicarese, iconari, taragotisti sau tesatoare, cu totii constituie adevaratele bogatii ale Romaniei. Mai multi astfel de romani au fost numiti tezaure umane vii ale Romaniei de Ministerul Culturii, la initiativa UNESCO privind salvgardarea, pastrarea si transmiterea patrimoniului cultural imaterial.
Incepand de sambata, 29 octombrie, in fiecare editie a emisiunii „Asta-i Romania”, Mihai Ghita ii invita pe telespectatori sa ii descopere pe acesti oameni extraordinari si arta lor, in cadrul campaniei “Romania de tezaur”.