Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Romania

Mihaela Joita din Bucuresti este castigatoarea competitiei Stella Artois World Draught Master

A 10-a editie a competitiei Stella Artois World Draught Master a adus Romaniei marele trofeu. Romania  urca astfel prima treapta a podimului, in singurul concurs international de servire a berii, adresat barmanilor profesionisti.

Competitia Stella Artois World Draught Master a avut loc pentru prima oara in anul 1997 si a ajuns foarte populara in randul barmanilor din Romania, care asteapta in fiecare an o noua sansa de a-si dovedi priceperea si talentul. La sfarsitul lunii octombrie, Mihaela Joita (de la pub-ul La Belle Epoque din Bucuresti)  a reprezentat Romania la faza mondiala a competitiei de la Bruxelles si s-a intors acasa cu marele premiu. Lupta pentru locul 1 nu a fost deloc simpla, Mihaela a avut competitori experimentati din Australia, Azerbaijan, Brazilia, Belgia, Bulgaria, Canada, Croatia, Cipru, Cehia, Dubai, Gibraltar, Grecia, Hong Kong, Ungaria, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Luxemburg, Noua Zeelanda, Rusia, Africa de Sud, Taiwan, Ucraina si Statele Unite.

Dupa un an de instruire si practica, timp in care au studiat ritualul de servire a berii belgiene, 26 dintre cei mai buni barmani din lume s-au calificat la competitia finala. Stella Artois World Draught Master Competition ii rasplateste  pe cei care se dovedesc a fi adevarati maestri in arta pregatirii paharului, a turnarii si servirii unei beri de calitate. Fiecare pas din incercarea celor 26 de concurenti de a servi perfect berea a fost atent punctat de un juriu exigent. Competitia a fost o lupta pana la final, ritualul de servire trebuie respectat intocmai. Sunt 9 pasi in servirea corecta a berii la draught. Iata numai cateva  exemple, spalarea, degresarea  si clatirea corecta a paharului, taierea spumei cu cutitul de inox pentru eliminarea surplusului de dioxid de carbon si nu in ultimul rand, spectacolul oferit de servirea unei beri de calitate.

„Exista un singur mod corect de servire a berii la draught. Acesta include in primul rand grija fata de consumator prin calitatea berii si apoi prin toate etapele servirii ei, care, daca sunt toate indeplinite, fac din ritualul servirii berii la draught o adevarata arta. Succesul Mihaelei arata nivelul de instruire al barmanilor pregatiti de Interbrew Romania si preocuparea noastra de a investi in canalul HoReCa”  spune Liviu Irimia, Director Marketing Interbrew Romania

In Romania, „Stella Artois World Draught Master Competition” face parte din programul „HoReCa Academy” al carui principal obiectiv este dezvoltarea canalului HoReCa, prin impartasirea de bune practici si furnizarea de informatii celor implicati in derularea de servicii in acest segment de piata. Interbrew Romania urmareste implementarea unor standarde inalte de servire a  berilor sale. Berea belgiana este cea mai buna din lume si servirea ei presupune cunoastere, experienta si rafinament.

Bucuresti, 23.11.2006

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.