În cadrul celei de-a XVI-a ediții a evenimentului organizat de Fundația Renașterea, care marchează lupta împotriva cancerului la sân, Roche România a fost desemnată drept „Compania dedicată Sănătății Femeii”.
Premiul a fost acordat cu ocazia ceremoniei de iluminare în roz a clădirii Muzeului National de Artă a României desfășurată pe 1 octombrie, si marchează contribuția Roche in cadrul Coaliției pentru Sănătatea Femeii, in facilitarea realizării de investigații medicale gratuite în cadrul Unității Mobile Renașterea și in susținerea constantă a campaniilor dedicate prevenției și depistării precoce a cancerului, derulate de Fundația Renașterea în perioada 2003-2016.
În fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de țări se iluminează în roz clădiri reprezentative, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și pentru a sublinia importanța pe care campaniile de informare, prevenția și programele de screening le joacă la nivel modial în lupta împotriva acestei probleme de sănătate publică.
“Rata mortalității cauzată de cancerul de sân în Romania este cea mai ridicată din Uniunea Europeană și cu 25% mai mare decât media UE. Mai mult, România are cel mai mic procent de femei care și-au facut un control medical la sani cel puțin o dată în viață. Aceste date arată ca femeile din România au nevoie de sansa de a beneficia de invetigatii medicale care le-ar putea salva viata. De aceea, apreciem contributia companiei Roche in sustinerea constantă a misiunii noastre, aceea de a ajuta femeile din România sa-si pastreze sanatatea”, a declarat Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea.
Roche România s-a alăturat în acest an Fundației Renașterea în cadrul Coaliției pentru Sănătatea Femeii, cel mai important demers de acest tip din România. Coaliția pentru Sănătatea Femeii este un parteneriat strategic între medici, ONG-uri, asociații ale pacienților și toți cei interesați să se implice pentru a aduce în prim planul strategiei naționale de sănătate un program dedicat sănătății femeilor. Printre obiectivele proiectului se numără implementarea unui program național de screening pentru cancerul de sân, promovarea adecvată a programului național de screening pentru cancerul de col uterin, precum și creșterea gradului de informare asupra importanței controalelor periodice.