Cea de-a doua ediţie a Licitaţiei România Regală organizată de Artmark a reconfirmat cu succes tendinţa de diversificare a pieţei de artă din România. 139 de piese de colecţie, care au aparținut chiar membrilor familiei regale, dar și aristocrației românești, au fost licitate în seara de 4 octombrie, la J. W. Marriott Grand Hotel, Bucureşti.
Autentice frânturi de istorie, celebrând 80 de ani de fascinantă monarhie românească au animat paletele colecţionarilor de “royal memorabilia” şi nu numai, în cadrul celei de-a doua ediţii a Licitaţiei România Regală. Cu o rată de adjudecare de 72,66% şi un total de vânzări de 65.000 de euro, evenimentul marchează prima licitaţie dedicată obiectelor de colecţie din anul artei 2012-2013.
Cel mai mare crescendo în cadrul Licitaţiei România Regală a fost înregistrat de lotul numărul 129. O hartă administrativă a României Mari, având ca preţ de pornire doar 70 de euro, a atins, după 30 de paşi de licitare, incredibila sumă de adjudecare de 3.600 de euro.
Carnetul de conducere al Principesei Maria, eliberat de Touring-Club-ul german, filiala din München, în anul 1909 , a fost adjudecat la suma de 5.000 de euro.
O pereche de butoni cu cifrul regelui Mihai, minuţios realizate de bijutierul Heirich Weiss (cca. 1942), având ca preţ de pornire 1.200 de euro, a atins excepţionalul preţ de 4.200 de euro.
O impresionantă brăţară din aur, decorată cu safir şi diamante, în cutie originală, realizată în atelierele Fraţilor A. & J. Roller, furnizori ai Curţii Regale a României, a fost adjudecată la 4.000 de euro.
Rarisimă piesă de colecţie datând de la începuturile monarhiei româneşti, steagul Principatelor Unite, arborat în timpul domnitorului Carol I, estimată la 800 – 1.500 de euro, a fost achiziţionată la 2.400 de euro.
Prilej de revalorificare a istoriei româneşti, Licitaţia România Regală punctează primul eveniment al toamnei dedicat segmentului de “collectibles”. În lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, Artmark a pregătit o serie de evenimente inedite, cu tematici alternative, care vor răspunde cu stil celor mai împătimiţi şi “nebănuiţi” colecţionari.