Peste 300 de profesionişti creativi se reunesc la ”Forumul Naţional al Industriilor Culturale și Creative”
La finalul acestei săptămâni, pe 23-24-25 octombrie, Bucureștiul găzduiește primul eveniment de anvergură națională dedicat creativității românești. Peste 300 de profesioniști din domenii precum: artă, tehnologie, cinema, fotografie, modă, design și arhitectură și-au anunțat prezența la ”Forumul Național al Industriilor Culturale și Creative”. Aceștia vor dezbate împreună cu autoritățile publice românești și experții internaționali strategiile prin care creativitatea autohtonă poate deveni trademark-ul României în următorii ani.
”Forumul Național al Industriilor Culturale și Creative” va fi deschis de Andrew Senior, expert în economie creativă la UNESCO și fondator al unei agenții globale de consultanță în industrii creative, alături de Adrian Ciocănea, Secretar de Stat la Ministerul Economiei. La eveniment vor fi prezenți şi Egbert Ruhl, directorul centrului german pentru promovarea creativității Hamburg Kreativ Gesellschaft; Andreea Paul Vass, Prim-Vicepreședintă a PDL și susținător al industriilor creative; Costin Lianu, director general adjunct la Ministerul Economiei, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale; Edgar Garcia, directorul departamentului Business Development al Catalan Institute for Cultural Companies.
Cum pot industriile creative revoluţiona viaţa economică, socială şi educaţională a oraşelor în care trăim? Este întrebarea la care va răspunde prezentarea lui Andrew Senior, intitulată ”Ready for the Revolution” și inspirată din cei peste 15 ani de experiență în promovarea economiei creative în Anglia și America Latină.
Pentru prima dată, arta, creativitatea și inovația românească vor avea o voce comună în fața publicului larg și a autorităților. În ultimii ani, sectorul creativ românesc a demonstrat că este capabil să aibă o contribuție semnificativă în economia și prosperitatea națională. Cercetările din cadrul proiectului Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative arată că 5,93% din PIB-ul României e realizat de proiectele culturale și creative și că acestea produc 100.000 de locuri de muncă, mai mult decât turismul, restaurantele sau sectorul imobiliar. Forumul Național al Industriilor Culturale și Creative își propune să aducă în prim plan acest potențial imens și să evidențieze importanța susținerii creativității de către sectorul public, de business și educațional.
Evenimentul include o conferință națională (miercuri, 23 octombrie) la Hotel Marshal Garden și 2 zile de ateliere de lucru (joi – 24 octombrie și vineri – 25 octombrie) la Hotel Cișmigiu. Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Cei care nu s-au înscris încă online pentru conferința națională o pot face și în dimineața evenimentului, la Hotel Marshal Garden, în funcție de locurile disponibile.
Agenda și lista integrală a speakerilor sunt disponibile pe www.crestetalente.ro/forum-national.
Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Industriilor Creative”, ID 61490, este realizat de către Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”
{mosloadposition user9}