Revista Flacăra şi-a lansat astăzi site-ul oficial: www.revistaflacara.ro. Pentru realizarea, întreţinerea şi promovarea site-ului, editorul revistei, Publicatiile Flacăra, a încheiat un parteneriat cu Bakemono – online publishing&development.
Site-ul va prelua informaţiile, articolele, reportajele din revistă, iar cititorii vor putea accesa arhiva, disponibilă într-o secţiune specială pe site. In momentul de faţă, pot fi citite numere începând din august 2008 şi până în prezent, însă arhiva este în permanentă dezvoltare, astfel încât să poată fi accesate toate numerele revistei.
Reprezentanţii Flacăra au considerat că lansarea acestui site este pasul firesc în dezvoltarea publicaţiei, în contextul în care internetul devine din ce în ce mai puternic. Aşa cum şi-a obişnuit cititorii, revista Flacăra va continua cu dosarele, articolele şi reportajele specifice, care vor putea fi citite si pe site.
Primul număr al revistei Flacăra a aparut în data de 22 octombrie 1911. Fondator si director – Constantin Banu. Adoptând o stilistică proprie marilor publicaţii culturale europene, revista s-a bucurat de un succes imens in epoca, adunand in jurul ei cele mai prestigioase condie ale momentului, cum ar fi: Caragiale, Delavrancea, Agarbiceanu, Vlahuta, Victor Eftimiu, Sadoveanu, Cosbuc, Minulescu, Bacovia, Cincinat Pavelescu etc. În timpul primului război mondial, Flacăra îşi încetează apariţia, revenind in atentia publicului în anul 1922.
In apropierea celui de-al doilea razboi mondial publicatia isi inceteaza din nou aparitia. În luna mai a anului 1952 apare noua serie a revistei Flacăra, "revistă lunară social-politică şi literar-artistică". Multa vreme, a fost singura revista ilustrata din Romania.
Dupa decembrie 1989 apare o nouă revistă Flacăra care incearca sa reinnoade firul traditiei instaurate de catre fondatorul ei. Se relanseaza intr-un format grafic si editorial nou si original in 2001, devenind singura revista de interes general din tara. Rebranding-ul din decembrie 2009 creează un un nou concept editorial şi o formulă grafică modernă care se adresează cerinţelor cititorului actual, încercând să ofere, în fiecare ediţie, o perspectivă nouă şi unică asupra societăţii în care trăim.
Intregul conţinut al revistei Flacara va putea fi de acum explorat în arhiva site-ului www.revistaflacara.ro. Vă aşteptăm!