Tabără despre natură <-> hrană <-> drepturile omului
Asociația Mai bine organizează în perioada 13 – 19 septembrie 2021 cea de-a treia ediție a taberei Rețete pentru Planetă.
Membrii echipei și facilitatorii activităților te invită la o tabără pentru activiști, fie că te identifici deja cu acest termen, fie că îți surâde ideea de a acționa cu sens, în direcția unei societăți în armonie cu natura și echitabilă cu oamenii.
Ingredientele pentru Rețete pentru Planetă, ediția a III-a, sunt: informații ancorate în știință, empatie izvorâtă din inimă și acțiune croită cu creativitate. Organizatorii le pun pe masă, iar tu le dai viață.
Cine? Înscrie-te dacă ai între 18 și 35 de ani, ești preocupat/ă de impactul hranei asupra naturii și asupra drepturilor oamenilor și ești dornic/ă să te implici în acțiuni concrete;
Când? Între 13 și 19 septembrie 2021, perioadă care include zilele de sosire și plecare;
Unde? Undeva la munte, vei fi anunțat/ă în timp util;
Cum? Completează formularul de înscriere, până pe 29 august;
Cât? Participarea este gratuită, iar transportul, cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, însă locurile sunt limitate și condiționate de completarea formularului de înscriere;
Ce? Vei aborda teme aflate la intersecția dintre hrană, natură și drepturile omului, iar după finalizarea taberei, asociația
Mai bine te va susține să pui în practică acțiunile pe care le-ai dezvoltat împreună cu ceilalți participanți
Pentru a-ți face o idee despre cum a fost la una din edițiile anterioare ale taberei, găsești aici câteva poze.
Important de știut: În contextul epidemiologic actual, organizatorii iau toate măsurile de precauție necesare pentru a organiza tabăra în condiții de siguranță.
Informații cu privire la spațiul de desfășurare, măsurile de precauție obligatorii, respectiv agenda taberei vor fi oferite doar persoanelor selectate să participe la tabără.
Tabăra Rețete pentru Planetă, ediția a III-a este organizată de asociația Mai bine și face parte din proiectul Our Food, Our Future, care este finanțat de Uniunea Europeană.
Abordarea propusă
La nivel global, sistemul alimentar are o influență enormă asupra schimbărilor climatice și asupra migrației, fenomene care, la rândul lor, afectează modul în care producem și consumăm alimente.
Organizatorii au încredere că tinerii sunt cei mai în măsură să răspundă provocărilor aduse de schimbările climatice și migrație prin intermediul hranei.
Asociația Mai bine îți propune să împărtășim cu toții cunoștințele și instrumentele de care dispunem și să învățăm unii de la alții pentru a cultiva energia necesară pentru a crea noi sisteme de relații interumane, între oameni și natură, precum și cu noi înșiși, bazate pe cooperare, simplitate voluntară și bucuria de a fi.
Așadar, dacă ai între 18 și 35 de ani, poți și vrei să participi pe întreaga durată a taberei și rezonezi cu ideea că bunăstarea pentru toți oamenii și pentru toate vietățile ar trebui să fie principalul indicator după care ne măsurăm gradul de dezvoltare al societăților în care trăim, atunci nu mai răbda și aplică acum.
Facilitatorii taberei
Tabăra va fi facilitată de Ana și Bogdan, de la Asociația REPER21, doi colegi gastronomi și gurmanzi, cu un background profesional complementar:
Ana-Maria Marinescu-Pălăduș este membră fondatoare, vice-președintă și activistă în REPER21. Economist de profesie, absolventă a Institutului de Științe Politice din Paris, Ana a lucrat pentru Agenția Internațională de Energie și din 2006 gestionează în REPER21 diversele inițiative ale asociației în domeniile consumului responsabil, educației pentru dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, activând printre altele ca formator și facilitator.
Bogdan Gioară este fondatorul și președintele REPER21. Politolog, fost asistent în Științe politice la Universitatea din Geneva, Bogdan deține o vastă expertiză teoretică și activistă în domeniul schimbărilor climatice, dezvoltată prin numeroase proiecte europene și naționale realizate de REPER21. Bogdan gestionează grupul Cercul climatic, care este o sursă de informație prețioasă pentru tematica proiectului și taberei noastre.
Despre organizatori și proiectul Our Food, Our Future
Asociația Mai bine este o organizație fondată în anul 2009, în Iași, care are ca misiune promovarea teoretică și practică a dezvoltării durabile prin inițiative și proiecte organizate și dezvoltate în patru domenii de acțiune: educație pentru dezvoltare durabilă, protecția mediului, antreprenoriat social verde și implicare civică.
Proiectul Our Food, Our Future urmărește implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare, la nivelul Uniunii Europene, care răspund provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare.
Află mai multe informații despre proiectul Our Food. Our Future pe www.maibine.eu/ourfoodourfuture
Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.