Prin intermediul centrului deschis în parteneriat cu Primăria din Oituz, județul Bacău este primul care oferă unei comunități din Moldova accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice
Localitatea Oituz se alătură Reţelei Naţionale de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice) accesibilă unui număr cât mai mare de cetățeni.
Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.
Centrul de colectare, care a fost inaugurat la finele săptămânii trecute, deservește peste 15.000 de cetățeni; este al 10-lea lansat anul acesta și reprezintă a 24-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale la nivel național. Centrul din Oituz oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.
“Mulţumim autorităţilor locale care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Pentru noi este un semnal clar că tot mai mulţi cetăţeni conştientizează importanţa pe care o au colectarea şi reciclarea unor astfel de deşeuri, o acţiune firească pentru bunul mers al oricărei comunităţi.”, a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiatiei Române pentru Reciclare RoRec.
“Sunt mândru să pot aduce alături de Asociaţia RoRec un serviciu în plus pentru dezvoltarea localității noastre şi sunt sigur că vom putea contribui la rezultatele la nivel naţional ale acestui proiect de anvergură.”, a declarat Ion Osoloș, Primarul comunei Oituz.
Extinderea Retelei Nationale de Colectare RoRec continuă, până la sfârșitul anului noi centre se vor mai alătura rețelei.