Blid Locantă Românească din București oferă, bonus, tuturor clienților care comandă de peste 100 de lei produse din restaurant câte o carte de gastronomie din portofoliul lor.
“La noi totul este legat: cercetările publicate pe site se materializează la Blid. Facem istorie pe pâine, cum ne place să ne lăudăm. Ne inspirăm din rețete vechi, le mai adaptăm la vremuri, dar meniul, care este extrem de scurt și se va schimba des, cuprinde și preparate gândite pentru a evidenția produsele locale.
Am învățat, că pe lângă mâncare trebuie să spunem și povești și asta o să facem și acum, când ne reinventăm în contextual pandemiei.
Deja am dat peste o sută de cărți celor care au comandat de Florii sau de Paște, fără prea mult tam-tam. Clienții au fost plăcut impresionați.
Ne asumăm încă 500 de exemplare, din cele zece titluri pe care le avem în portofoliu. Anunțăm cu această ocazie lansarea site-ului dedicate delivery-ului și parteneriatul cu un startup: BeeFast, livratorii care duc pachetele în tot Bucureștiul”, Cosmin Dragomir co-owner Blid Locantă Românească și initiator GastroArt.
Editura GastroArt parte a conceptului din care face parte și Blid Locantă Românească pune la bătaie următoarele titluri:
– Christ Ionnin, Bucătăria română 1865, carte coprinzătoare de rețete de bucate și buffet, Studiu introductiv, note și explicații de Simona Lazăr
– Constantin Bacalbașa, Rețete interbelice, Ediție selectivă, îngrijită și adnotată de Simona Lazăr
– Maria Maurer, Carte de bucate 1849, Ediție transliterată, adnotată și îngrijită de Simona Lazăr
– Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi, 200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești, Prefață de Mihai Kogălniceanu
– J.C. Hințescu, Bucătăreasa Națională, carte de rețete din Ardeal 1874, Ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr
– Varvara Buzilă, Pâinea aliment și simbol. Experiența Sacrului
– Dan Iancu, Ospătăria lu’ Iancu – bucate vechi
– Cristina Andrei, Antologie de texte esențiale pentru istoria gastronomiei
– Carticica meseriei de bucatar. Carte de bucate tiparita la Cluj in 1695, Traducerea, studiu introductiv & note explicative de Jozsef Lukacs
– Cezar Ioan – Connaiseur fără ifose. Tot ce ai vrea să știi despre vin și ceva în plus.
Blid e parte a conceptului GastroArt care a dezvoltat gastroart.ro prima revistă online dedicată cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești, Editura GastroArt specializată în gastronomie, iar alături de vinul.ro și 2Chefs a inițiat și organizat Congresul Național de Gastronomie și Vin, Legea Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului, Gala Gastronomiei și Vinurilor din România și câteva zeci de conferințe cu tema: identitatea gastronomică românească.