Soluţii şi concepte noi pentru un mediu mai curat au fost prezentate la conferinţa Green IT&C
Grupul Agora a organizat ieri, 21 octombrie 2009, cea de-a doua ediţie a conferinţei „Green IT&C”. Evenimentul a avut loc la Hotel Intercontinental, şi a adus în centrul atenției necesitatea promovării și utilizării produselor şi soluțiilor verzi din industria IT&C.
Conferinţa Green IT&C şi-a propus să prezinte soluţii concrete privind protejarea mediului, reducerea consumului de energie şi de hârtie şi reciclarea deşeurilor IT&C. Subiectele abordate în cadrul conferinţei s-au axat pe reducerea consumului de energie electrică, pe controlul poluării electromagnetice şi pe reciclare.
Mihai Guran, Country Manager Dell Romania & Bulgaria, a descris conceptul de green IT drept „schimbarea modului în care furnizorii şi clienţii green IT proiectează, fabrică, operează şi casează tehnica de calcul ca să obţină cel mai bun efect energetic”. Prezentând abordarea Dell faţă de minimizarea consumului de energie, utilizarea de materiale ecologice şi de reducere a deşeurilor atât la laptop-uri, monitoare, servere cât şi în cadrul centrelor de date, Mihai Guran a punctat încă o dată deviza Dell „Computer more, consume less” pentru a poziţiona Dell drept cea mai green companie de hardware.
Pentru a evidenţia avantajele aduse de utilizarea celor mai noi tehnologii Microsoft, Tudor Damian, IT Solutions Specialist, MCSA, MCI a venit cu argumente concrete: „toate deplasările s-ar putea reduce cu până la 10-30%, iar investiţia în soluţiile alternative are un ROI de peste 500% prin utilizarea sistemelor de operare de ultimă generaţie”. O importanţă mare o are consumul calculatoarelor pornite şi neutilizate. Practic, utilizarea a şase calculatoare conduce la pierderea a 4000 de mp de pădure pe an. Astfel, soluţiile de virtualizare Microsoft reduc consumul de energie până la 90%, iar activarea Windows Power Management cu peste 30%.
Dănuţ Eremenco, Sales Manager Audio-Video Products MGT Educaţional, a venit cu o prezentare concretă a economiilor realizate de companiile care utilizează soluţiile de videoconferinţă oferite de compania LifeSize, partener MGT. Astfel, reprezentantul LifeSize din Italia, Marco Micheluzzi, a fost prezent la conferinţă prin transmisia punct-la-punct, reducând un cost al transportului de circa 1,4 tone de dioxid de carbon.
În încheierea evenimentului, Elena Olteanu, Director General 4 ACE-pr&publicity, a tras un semnal de alarmă privind efectele nocive pe care poluarea o are asupra mediului înconjurător, prezentând campania de repopulare a Mării Negre şi refacerea habitatelor pentru conservarea speciilor marine „Mesaje pentru Marea Neagră”. „Cauzele dispariţiei speciilor marine sunt multiple şi ţin de poluare, contrucţii hidrotehnice, pescuit comercial incorect, invazia unor specii de peşti străine, schimbări climatice. Acestea pot fi combătute prin studierea speciilor aflate pe cale de dispariţie, reproducerea lor controlată, crearea de habitate care să le ofere condiţii optime de supravieţuire şi prin repopularea, în final, a Marii Negre.”
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, Medialook.ro, Agora News şi IT Trends. Alţi parteneri: Byblos, sponsor: asociaţia Environ.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}