Echipele de specialişti ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi SIVECO Romania au realizat repartizarea computerizată a candidaţilor în liceele şi şcolile de arte şi meserii din toată ţara.
Din178.799. elevi care au depus opţiuni, au fost repartizaţi 176.536
Pe site-ul Admiterii 2008, //admitere.edu.ro, au fost publicate rapoartele finale ale admiterii computerizate – prima repartizare.
Pentru ca repartizarea să se facă în mod corect şi transparent, proiectul ADLIC 2008 a fost coordonat de specialiştii MECT începând încă din septembrie 2007. În cadrul proiectului a fost elaborată metodologia de desfăşurare a repartizării, apoi pe baza acesteia a fost proiectat şi realizat de către SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2008.
Anul acesta, aplicaţia a fost utilizată de 1125 de operatori de la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, al Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi şcolilor din toată ţara.
Numărul celor care nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere a fost : 2,263 candidaţi, respectiv 1.27 % din totalul de 178,799.
Cei care nu au fost repartizaţi mai au o şansă la următoarea repartizare, programată în data de 12 iulie.
Cei 2,263 de candidaţi nerepartizaţi, în prima etapă, au la dispoziţie 1,782 locuri la licee şi 30,883 locuri la şcolile de arte şi meserii, rămase neocupate. În Bucureşti, numărul locurilor neocupate după prima fază a admiterii este de 2,706 (91 la Licee şi 2,615 la SAM).
Ca şi în ceilalţi ani, aplicaţia ADLIC pune la dispoziţie informaţii utile privind preferinţele elevilor şi opţiunile acestora pentru specializările existente în licee. Conform rapoartelor statistice generate de aplicaţia ADLIC:
– Specializarea care a dominat topul preferinţelor elevilor a fost „Matematică-Informatică” de la Liceul „George Călinescu” din Bucureşti, unde media ultimului admis a fost 7,96, iar primele 3 specializări din ţară în ordinea mediei de admitere sunt „Matematică-Informatică bilingv Engleză” de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, „Matematică-Informatică bilingv Engleză” de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi „Matematică-Informatică bilingv Engleză” de la Colegiul Naţional „Traian” din Mehedinţi)
– Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional „Sf. Sava”, unde media ultimului admis la profilul Matematică-Informatică bilingv (Engleză) a fost 9.82.
– Cea mai mare rată a repartizării la nivel de judeţ a fost de 99,98%, în judeţul Braşov
– 103,540 (58,65%) dintre candidaţi au fost declaraţi admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce procentul candidaţilor repartizaţi la una din primele 3 opţiuni a fost de 78,19% (138,042)
Echipa implicată în derularea acestui proiect, a gestionat eficient colectarea şi afişarea rezultatelor, şi a depus un efort susţinut pentru a respecta termenele anunţate, metodologia şi calendarul stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru Admiterea în Licee şi Şcoli de Arte şi Meserii 2008.
{mosloadposition user10}