Băile moderne au devenit adevărate sanctuare de relaxare și spații extrem de sofisticate pentru rutina zilnică de igienă, înfrumusețare și relaxare.
Dacă te-ai gândit să-ți renovezi și tu baia ca să o poți amenaja într-un stil actual, îți dezvăluim în continuare 5 aspecte importante de care să ții cont pentru ca în final să poți fi mulțumit de rezultat.
sursa foto
Alegerea căzii de baie
Cadă sau cabină de duș? – aceasta este întrebarea, dar orice ai alege în final, aceasta este una din cele mai importante piese din baie și de aceea merită să investești în calitate. Deși poți opta pentru o cabină de duș modernă, o cadă este în general mai practică și mai confortabilă. Chiar dacă spațiul este de dimensiuni compacte, poți alege căzi de baie de la MatHaus care să nu ocupe mult spațiu.
Aceste cazi de baie sunt disponibile în forme variate, din materiale diferite, la prețuri potrivite pentru orice buget, așa că poți găsi ușor modelul care să se potrivească stilului de amenajare pe care vrei să-l adopți. Într-o cadă poți face o baie prelungită, te poți încălzi rapid când ajungi acasă într-o seară friguroasă de iarnă, te poți relaxa și poți respecta rutina de igienă a copiilor mici mai ușor.
Evaluarea instalațiilor și alegerea obiectelor sanitare
O baie practică și funcțională beneficiază de instalații și obiecte sanitare noi, sigure și de calitate. Prin urmare, atunci când renovezi baia, verifică dacă instalațiile nu sunt prea vechi, dacă prezintă defecțiuni sau nu mai dau randamentul obișnuit. Este bine să incluzi în proiectul de renovare și schimbarea instalațiilor și a obiectelor sanitare, mai ales dacă acestea sunt vechi ca tehnologie de funcționare.
Alegerea finisajelor
Finisajele pot accentua senzația de relaxare și în același timp contribuie și la o estetică deosebită. Îți recomandăm să alegi finisaje rezistente la umiditate și la trafic intens, pentru că baia este una dintre cele mai circulate încăperi, dar și cea mai predispusă la umiditate, respectiv mucegai și coroziune.
De exemplu, poți opta pentru gresie mată și faianță pe care să o amplasezi la nivelul întregii încăperi, cu formă și nuanță unitară sau complementară. De asemenea, te poți orienta către utilizarea gresiei sau a unui covor PVC alături de un tapet special conceput pentru baie sau spre faianță și var lavabil cu proprietăți antimucegai.
Alegerea pieselor de mobilier
Corpurile de mobilier te vor ajuta să-ți organizezi mai ușor lucrurile personale, de igienă, dar și pe cele necesare în această încăpere – prosoape, lenjerie, detergenți etc. Cu cât încăperea este mai mare, cu atât poți opta pentru piese de mobilier mai numeroase și/sau de dimensiuni mai mari. Ideal este ca mobilierul să fie rezistent la umiditate și poziționat astfel încât să fie ușor accesibil și să nu supraaglomereze spațiul.
Sistemul de ventilare și sistemul de încălzire
Dacă vrei să previi sau să elimini complet problema umidității și a mucegaiului din baie, nu uita să incluzi în proiectul de renovare un sistem de ventilare și un sistem calitativ de încălzire. Poți alege un sistem de ventilare clasic dacă ai acces la o gură de aerisire sau dacă baia comunică cu mediul exterior, ori poți alege un dezumidificator special de baie. În ceea ce privește sistemul de încălzire, poți de exemplu să montezi un calorifer racordat la instalația casei sau să montezi un sistem de încălzire în pardoseală.
Prin urmare, în renovarea băii este ideal să iei în calcul problemele cu care te-ai confruntat în trecut, să anticipezi eventualele nevoi esențiale ale familiei. Este recomandat să alegi materiale de calitate, să înlocuiești sistemele și componentele defectuoase și să aduci un plus de prospețime prin integrarea unei piese moderne de amenajare: o cadă confortabilă și deosebită, o piesă de mobilier specială sau obiecte sanitare noi.