Paradoxal, deși petrecem mai mult timp în casă în lunile de iarnă, suntem indulgenți când vine vorba de curățenie. Cu excepția perioadei sărbătorilor, când ne place să avem casa ‚lună’, iarna parcă abia așteptăm să ajungem la căldură ca să „hibernăm” și nu mai observăm niciun firicel de praf. Oare de ce?
Să fie de vină cantitatea redusă de lumina solară? Pierderea vitaminei D – care se sintetizează în corp cu ajutorul soarelui – duce la slăbiciune în mușchi, depresie, inflamații, probleme dentare, hipertensiune arterială, creștere în greutate, astm, creștere nivel colesterol, sensibilitate la gluten, transpirație excesivă și stare constantă de oboseală. De aici și lipsa de energie pentru a ne apuca de curăţenie…
Sau faptul că am fost obișnuiți cu două sezoane principale de curățenie? Cea de primăvară și cea de toamnă. Și-atunci de ce să ne mai agităm? Cert este că după o perioadă de amorțire, razele soarelui ne copleşesc, iar cantitatea de lumină din locuință face mai vizibile micile defecte și mizeria.
Ei, și iată cum se apropie momentul acela al anului în care reorganizezi șifonierele și dulapurile, sortezi, speli și lustruiești. Însă, deși obositoare, curățenia de primăvară este o activitate foarte utilă, benefică atât pentru sănătate, cât și pentru bunăstarea ta mentală.
Aşa că iată câteva argumente care să te motiveze:
1. Curăţenia de primăvară creşte productivitatea
Ordinea te ajută să economisești timpul pe care îl petreci căutând sau înlocuind obiectele pe care credeai că le-ai pierdut. Concluzia este că într-un spațiu organizat vei fi mai productiv. În plus, procesul de a face ordine și curățenie îți sporește nivelul de energie.
Sfat: Renunță la lucrurile pe care nu le-ai mai purtat de câteva sezoane. Reciclează-le sau donează-le celor nevoiași!
2. Curăţenia de primăvară este sănătoasă
Păstrează un mediu curat și frumos mirositor, în care îți face plăcere să stai și elimină sursele de mizerie care pot provoca afecțiuni.
Sfat: Cere ajutorul membrilor familiei când ai de mutat piese mari de mobilier. Curățenia nu trebuie să îți pună în pericol sănătatea, ci să o îmbunătățească!
3. Curăţenia de primăvară reduce stresul şi te înveseleşte
Dacă te bucuri de spațiul pe care îl locuiești, elimini un motiv de stres. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că activitatea de a deretica este terapeutică.
Sfat: Nu te extenua, fă pauze! Nu ești la o cursă contra cronometru.
Când ești gospodină sau gospodar, vrei să lași lucrurile în ordine fără să te chinuiești excesiv. Cea mai eficientă metodă să nu insiști foarte mult pe o suprafață este să cureți chiar în momentul în care ai făcut o pată…însă câți dintre noi facem asta? O altă modalitate de a reduce timpul dedicat curățeniei este să folosești un produs bun la toate. Există? Se pare că da!
Asevi a lansat de curând o soluție ‚universală’, care îți asigură mai mult loc în debara și mai mulți bani în buzunar. Multiusos Asevi – cel mai nou produs din familia Asevi – este înzestrat cu următoarele calități:
- curăţă și dă strălucire suprafeţelor fără să lase urme
- se usucă rapid și miroase proaspăt
- este ideal pentru suprafețe din cristal, geamuri, uși, ecrane, electro-domestice, mobilier din plastic, formică și melanină, lămpi și multe altele
Venirea primăverii reprezintă o oportunitate să-ți aerisești și igienizezi casa. Spune adio iernii și bun-venit căldurii, înarmează-te cu produsul potrivit și pregătește-te de …o porție de energie!