Regina Elizabeta a II-a si ducele de Edinburgh au vizitat in cursul saptamanii de ieri, beraria din St. James’s Gate, ca parte a unei vizite oficiale pe care au facut-o in Irlanda. A fost pentru prima data cand beraria aprimit o vizita regala, din partea monarhiei britanice.
Vizitand casa berii Guinness, cuplul l-a cunoscut pe maestrul berar, Fergal Murray, care a facut demostratia "Perfect Pour", specifica berii Guinness si au discutat despre traditia berii, fabricarea si pasiunea cu care aceasta a fost lasata din generatie in generatie pentru mai mult de 250 de ani. Vizitatorii regali au discutat despre inceputul umil al Guinness, care a devenit un brand reprezentativ pentru Irlanda, de care se bucura peste 150 de tari din jurul lumii.
Paul Carty, directorul berariei Guinness, a declarat: "Am fost foarte onorati sa fim gazda acestei vizite istorice a Majestatii Sale Regina Elizabeta a II-a si Ducele de Edinburgh. Vizita Reginei in Irlanda va insemna mult pentru turism si ne-a oferit o oportunitate fantastica pentru a proiecta o imagine pozitiva asupra Irlandei unei audiente globale".
Evenimentul a fost un succes, iar vizitatorii regali au fost impresionati de turul pe care l-au facut. Angela Smith, cea care le-a prezentat vizitatorilor programul de finantare Arthur Guinness, a declarat: "A fost fantastic sa ii pot introduce pe distinsii nostri oaspeti, destinatarilor Fondului Guinnesss, oameni care sunt dispusi sa faca o reala diferenta comunitatilor din Irlanda".
Proiectul de responsabilitate sociala Arthur Guinness Fund, care a debutat in 2009, isi propune sa duca mai departe mostenirea lasata de fondatorul brandului irlandez de bere, Arthur Guinness, care a crezut intotdeauna in bunatatea oamenilor. Acesta este renumit pentru o filozofie puternica a socialului care s-a propagat timp de 250 de ani. El este responsabil pentru unele din cele mai profunde actiuni din istoria filantropiei corporatiste.
Prima fabrica de bere Guinness a fost facuta de Arthur Guinness, in Dublin, in 1759. In momentul de fata, berea Guinness este produsa in 50 de tari si vanduta in mai mult de 150.
URBB, compania in portofoliul careia se afla berea Guinness in Romania, este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, fiind prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare si a apei minerale.