La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD
Chiar daca vara şi-a intrat în drepturi, cultura nu ia niciodată vacanţă – aşa că la Arte, carte şi capricii găsiţi în fiecare ediţie o lume uimitor de creativă cu un amalgam de tentaţii culturale.
Nici această ediţie nu face excepţie, motiv pentru care sâmbătă o puteţi urmări pe Liana Stanciu stând de vorbă cu Virgil Ianţu. Cu toate că muzicianul şi-a câştigat notorietatea ca vedetă de televiziune, Virgil nu a uitat niciodată “prima dragoste” – pasiunea pentru muzica de calitate. Aşa că la Arte, carte şi capricii aflăm informaţii despre recentul său album, precum şi despre pregătirile pentru un concert grandios care va avea loc vineri, 19 iunie, în deschiderea celei de-a X-a ediţii a „Bucharest Music Film Festival“.
În plină vară, la Teatrul de pe Lipscani a fost… Crăciun! Tânărul regizor Alexandru Lustig a pus în scenă comedia „Ultimul Crăciun la Paris” – iar spectacolul prezentat acum în avanpremieră urmează să intre în stagiunea teatrului bucureştean din această toamnă. Despre inedita „comedie nu tocmai normală şi precis incomodă” aflaţi detalii în premieră de la regizorul ei şi de la actorul Valentin Teodosiu.
Recent, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, s-au încheiat două expoziţii mai puţin obişnuite despre tradiţiile coreene. Acestea au fost organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Coreea de Sud şi România, iar cei care nu au apucat sau nu au avut posibilitatea să le viziteze, pot afla detalii din materialul special realizat de echipa Arte, carte şi capricii.
În acest sfârşit de săptămână, strada Arthur Verona din capitală se închide pentru maşini şi este deschisă doar pentru oameni. Proiectul Street delivery, care a ajuns în acest an la ce-a de-a X -a ediţie ne invită, din nou, să fim părtaşi la arta de a transforma oraşul. Stradă cu stradă.
Şi aşa cum ne-a obişnuit, orice apariţie pe scenă a lui Alexandru Tomescu are stofă de eveniment. Nici cea mai recentă nu a făcut excepţie- iar Marius Constantinescu a fost martor şi aduce o relatare detaliată la Arte, carte şi capricii.