împotriva supraponderalităţii şi obezităţii
ReductoStart, primul program educaţional privind supraponderalitatea, continuă şi în 2007. Noutatea pe care Reductostart o aduce persoanelor înscrise în program este accesibilitatea crescută a acestuia, pentru ca oricine să îşi poată menţine ori recăpăta silueta armonioasă de altă dată într-un mod sănătos, controlat şi eficient.
Dezvoltat de Abbott Laboratories, programul vine să răspundă unei probleme acute şi mult disputate a societăţii actuale: obezitatea. Privită de cele mai multe ori cu superficialitate ca o problemă estetică, obezitatea este de fapt o boală cronică, complexă, care se dezvoltă progresiv. Obezitatea este un factor de risc în aproximativ 75% din bolile contemporane, complicaţiile sale putând duce până la declanşarea sau agravarea afecţiunilor cardiace, neurologice, a bolilor hepatice sau chiar a cancerului.
Cercetările realizate în ultimul an, au arătat că, de la lansarea ReductoStart şi până în prezent, s-au înscris în program peste 4700 de pacienţi. Mai mult decât atât, se observă în continuare o tendinţă de creştere a numărului persoanelor care apelează la ReductoStart şi asta chiar în condiţiile unor costuri considerate până acum destul de ridicate.
„Această veste ne-a onorat, dar în acelaşi timp ne-a responsabilizat să facem ceva pentru toate persoanele care au depus un efort financiar pentru a găsi prin ReductoStart un aliat împotriva kilogramelor suplimentare, o soluţie eficientă care să îi ajute să slăbească!
De aceea, acum este mult mai uşor să urmezi programul. ReductoStart este acum mult mai accesibil, pentru ca toţi cei care doresc să îşi menţină o siluetă armonioasă ori să-şi recâştige formele ideale să aibă această şansă! Pentru a putea răspunde nevoilor mai multor oameni pentru care greutatea este o povară!”, declară Dl. Dr. Ovidiu Popescu, Country Manager în cadrul Abbott Laboratories.
ReductoStart este primul program educaţional desfăşurat la nivel naţional care furnizează toate informaţiile necesare pentru identificarea cauzelor supraponderalităţii şi obezităţii precum şi a efectelor sale.
Procesul porneşte de la evaluarea motivaţiei personale, în funcţie de obiectivele propuse cu privire la scăderea în greutate, continuă cu analiza eficienţei metodelor utilizate şi se finalizează cu determinarea soluţiei optime pentru obţinerea rezultatelor dorite.
Mai mult decât atât, platforma online a programului, www.reductostart.ro, abordează raţional şi cuprinzător problema excesului de greutate, oferă toate explicaţiile necesare unui program de slăbire, o serie de instrumente de lucru, informaţii complete despre diete, activitate fizică şi alte metode pentru slăbit, liste cu cabinetele medicale implicate în program şi un forum public pentru discuţii.
Instrumentul de bază pus la dispoziţie pe site este Indicele de Masă Corporală (IMC) care permite evaluarea greutăţii în funcţie de înălţime, înlocuind parametrul de „greutate corporală ideală” ca şi criteriu de apreciere al obezităţii. Accesând acest instrument utilizatorii au posibilitatea să afle pe loc valoarea acestui indice introducând parametrii de greutate şi înălţime.Valoarea de la care o persoană este considerată supraponderală este de 25. În plus, pentru fiecare valoare în parte rezultată în urma calculului IMC-ului se afişează un mesaj cu recomandări referitoare la necesitatea şi modalitatea de începere a programul de slăbire.
Cei care iau decizia de a începe acest proces îşi pot face programare la un medic specialist prin simpla apelare a noului număr de asistenţă telefonică cu tarif normal (021) 637 10 10, disponibil de luni până vineri între orele 9:00-20:00.
De la lansare şi până în prezent, ReductoStart a reunit peste 100 de medici parteneri: nutriţionişti, endocrinologi, farmacişti şi specialişti în dietă. Aceştia au susţinut încă de la început programul ReductoStart şi au contribuit, prin informarea corectă a populaţiei la prevenirea riscului obezităţii şi chiar la tratarea acestei boli. Astfel, programul ReductoStart ajută la scăderea în greutate printr-un sistem controlat medical de reducere a supraalimentării şi de mărire a consumului de energie.
{mosloadposition user10}