Pe lângă recordul de autor al lui Mihail Simonidy, Licitația de Marine și marinărit a adus o mulțime de adjudecări peste estimări confirmând entuziasmul iubitorilor de artă pentru peisajul marin surprins de pictorii români. Printre operele care s-au făcut remarcate, s-au aflat: "Bărci la Balcic" de Ion Theodorescu-Sion adjudecată pentru 15.000 euro, Apa vie de Sabin Bălașa adjudecată pentru 6.500 euro, "Valuri și pescăruși" de Dimitrie Florian adjudecată pentru 2.500 euro (de 5 ori mai mult ca prețul de pornire), "La plajă" de Pan Ioanid cumpărată la suma de 2.000 euro sau "Veneția" de Margareta Sterian adjudecată pentru 2.500 euro. Publicul a fost foarte atras și de obiectele de colecție precum sabia de ofițer, marina militară a Marii Britanii (adjudecată pentru 2.500 euro, de 10 ori mai mult ca prețul de pornire) sau felinarul de catarg (adjudecat pentru 700 euro).
Seara a înregistrat și un record de autor ce îmbină sensibilitatea feminină cu pictura importantă prin opera "În atelier" de Adina Paula Moscu, adjudecată pentru 9.000 euro. De altfel, și maestrul Pan Ioanid a obținut un nou record de autor pentru pictura "La gherghef" achiziționată pentru 3.700 euro. Licitația "Eleganță și Vanitas" a reprezentat o atracție irezistibilă pentru iubitorii de frumos. Astfel, de la bijuterii precum inelul din aur alb cu amentist și diamante achiziționat pentru 2.500 euro (de 5 ori mai mult ca prețul de pornire), la eșarfele Hermès de colecție care au adus un total de 3.000 euro sau de la vasele Gallé dintre care cel mai dorit a fost un exemplar rar, decorat cu crini, realizat în primul deceniu, și achiziționat pentru 2.500 euro (de la 650 euro), la colecția de 36 de vinuri franțuzești pentru care s-a oferit suma de 3.250 euro, licitația a fost una memorabilă.
Aceste două licitații au marcat finalul de sezon al evenimentelor Artmark. La început de toamnă, așteptarea colecționarilor și a pasionații de artă va lua final cu cea mai importantă licitație tematică, Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc. Licitația va reuni opere desărvârșite ce poartă semnăturile unor nume sonore precum: Grigorescu, Dărăscu, Ghiață, Schweitzer-Cumpăna, Iser, Bunescu, Lucian Grigorescu și mulți alții. De asemenea, publicul va lua parte la două premiere de excepție pentru piața de artă: Licitația "Corneliu Baba și Discipolii" și Licitația "Ceramica secolului XX".
Înainte de septembrie însă, publicul va mai putea lua parte la un spectacol de licitație, dar unul online, organizat de Lavacow.com, subsidiară a grupului Artmark și prima casă de licitații online destinată artei contemporane estice, joi, 31 iulie, de la ora 21:00. Iubitorii de artă tânără vor fi plăcut surprinși să întâlnească, între loturile licitației online, nu doar artiști contemporani români, polonezi, ruși etc., dar și câteva piese de artă internațională, precum o gravură de Picasso ori o cromolitografie de Asger Jorn (celebra grupare COBRA).