Sâmbătă, 10 martie, ora 13.00 – Teatru: Ochii care nu se vad – Episodul 1
“Ochii care nu se văd” relatează pe parcursul a 10 episoade viaţa familiei Zamfir, o familie normală, cu 4 copii şi câţiva prieteni devotaţi de-a lungul a 3 ani, înainte şi după revoluţia română din decembrie 1989.
În zilele confuze ale evenimentelor, doi dintre copii au fost împuşcaţi. O investigaţie începută pe cont propriu, împreună cu fiica ei, Roxana, o conduce la descoperirea omului care i-a ucis copiii în decembrie 1989: un fost membru al Securităţii, acum patron al unui bar de noapte şi lider al mafiei bucureştene.
Scenariu: Constantin Banu. În distribuţie: Ilinca Tomoroveanu, Mariana Buruiană, Raluca Penu, Dana Mladin, Mihai Voicu, Eugenia Bosânceanu, Virgil Andriescu, Mircea Albulescu, Ana Ciontea, Răzvan Vasilescu, Adrian Păduraru, Rodica Popescu-Bitănescu, Dodi Caian Rusu, Catrinel Paraschivescu, Dorina Done, Violeta Verbiuc, Monica Modreanu şi gimnasta Melania Rus şi alţii.
Producător Lucia Hossu Longin. Director Producţie Gabriela Scarneci. Comentariul muzical Lucian Ionescu. Costume Dana Lazanu. Muzica Cornel Fugaru. Decoruri Vasile Rotaru. Imagine: Edwiga Adelman, Victor Prunaru, Constantin Chelba. Regia Dan Necşulea
Sâmbătă, 10 martie, ora 16.15 – Un trubadur modern: Amancio Prada
A debutat la 22 de ani, la Paris, cântând în deschiderea unuia din concertele marelui George Brassens. Şi a devenit apoi unul dintre cei mai mari cant-autori ai lumii hispanice. De aceea, nu e de mirare că a avut succes şi în România, la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, unde a prezentat un spectacol care are la bază o capodoperă a liricii spaniole: poemul “Stihuri la moartea tatălui său”, de Jorge Manrique.
Încă de la începutul carierei sale, Prada a fost interesat de lucrurile fundamentale ale vieţii. Şi a îndrăznit să cânte despre ele, într-o lume care pare să favorizeze efemerul. Tocmai această aplecare a interpretului spre problemele esenţiale ale vieţii a atras atenţia presei internaţionale, alături de marea sa capacitate de a-şi prezenta creaţiile într-o atmosferă scenică plină de accente dramatice.
TVR Cinema vă propune o întâlnire cu un mare interpret spaniol, aşa cum l-a cunoscut realizatoarea Sanda Vişan, la ediţia din 2011 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Duminică, 11 martie, ora 18.15 – Campania Premiile TVR Cultural
Episodul 24: „Un nas roşu”
Povestea copiilor străzii care şi-au descoperit talentul artistic alături de Fundaţia Parada pare ruptă dintr-un scenariu de film. De data aceasta, perseverenţa, dorinţa lor de schimbare şi performanţele atinse cu ajutorul fundaţiei sunt piesele care compun un film documentar. Episodul 24 din seria „Campania Premiile TVR Cultural” vă invită să-i cunoaşteţi pe câţiva dintre cei care au reuşit să-şi depăşească limitele, dar şi pe oamenii care au făcut posibilă această schimbare de curs în viaţa acestor tineri. „Un nas roşu” este un documentar-mărturie despre ceea ce pot face oamenii care POT pentru cei care VOR.
Realizator Cristina Rădulescu
Despre Campania Premiile TVR Cultural
„Un nas roşu” – este programat în cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural, duminică 11 martie, de la ora 18.15, pe TVR Cultural şi simulcast pe TVR HD. Detalii despre campanie şi despre regulamentul de votare pentru documentarele difuzate în cadrul campaniei pot fi găsite pe pagina dedicată „Premiilor TVR Cultural”: www.tvr.ro/premiiletvrcultural.