Cand este micutul dumneavoastra pregatit pentru prima pereche de pantofi? Primii pasi ai copilului sunt un moment emotionant si pe cat de interesant este sa-l vedeti mergand cat mai repede, pe atat de greu este sa decideti ce pereche de pantofi sa le cumparati!
Mergeti la magazin impreuna cu prichindeii vostri!
Sa faci un bebelus sa incerce pantofi nu este tocmai usor si nu trebuie sa il presati sa se grabeasca sa-si aleaga o pereche noua. Si oricat de tentant este sa cumparati singuri o pereche de pantofi pentru copii, aduceti-va aminte ca o faceti pentru ei, deci trebuie sa ii incerce chiar ei, pentru a va asigura ca este corespunzator pentru piciorul lor. De asemenea, puneti-le si sosete atunci cand incearca pantofii. Si cel mai important, nu va grabiti! Ajutati bebelusul sa umble in jurul magazinului in noii sai pantofi si apoi verificati daca ii da singur jos sau daca nu i-au provocat iritatii.
Cu toate acestea, daca optati sa cumparati online, alegeti un site care sa va ofere schimburi fara probleme, astfel incat sa puteti incerca incaltamintea si sa obtineti cu usurinta alta dimensiune si stil, daca acestea nu sunt potrivite bebelusului dumneavoastra. De asemenea, este normal ca un picior sa fie cu putin mai mare decat celalalt, asa ca aveti mare grija si la acest aspect.
Sursa foto: Giraffe Shoes
Verificati cu atentie daca pantoful se potriveste!
Cand un bebelus incearca pantofi, poate fi dificil sa va dati seama daca este sau nu o forma si o marime potrivita. La urma urmei, copilul nu este neaparat cel mai bun judecator. Ei pot spune ca se simt grozav intr-un pantof, cand de fapt este prea larg sau se pot indragosti de un model frumos colorat sau care are caracterul lor preferat din desene, dar acesta sa fie de fapt prea mic ca marime.
Oasele piciorului unui copil sunt facute din cartilaje, aceeasi substanta flexibila pe care o gasim si la urechi si nas. Un pantof prea rigid sau prea strans poate schimba forma piciorului copilului dumneavoastra. Inainte de a-i da copilului sa incerce pantoful, desfaceti cat mai mult posibil legaturile acestuia (sireturi, scai, snururi).
Acordati interes fata de inchizatori!
De preferat, alegeti pantofi cu scai si catarame decat cu sireturi, deoarece vor fi mai usor de incaltat, fara a va face griji cu privire la strangerea siretului pe parcursul zilei. Dar si in cazul celor cu siret, asigurati-va ca au sireturi destul de lungi pentru a le face noduri duble, astfel incat sa evitati provocarea unui accident in cazul in care acestea se desfac.
Asigurati-va mereu ca incaltamintea ii este inca buna!
Picioarele bebelusilor cresc extrem de repede, asa ca ar fi corespunzator sa verificati lunar acest aspect si sa va asigurati ca pantofii lui inca se potrivesc. In cazul in care copilul dumneavostra incepe brusc sa-si scoata incaltamintea sau incepe sa-si frece picioarele, atunci cu siguanta este timpul sa ii luati o pereche noua. Astfel, foarte important este sa verificati frecvent daca pantofii inca se potrivesc copilului dumneavoastra si sa va asigurati ca varful pantofilor nu atinge varful degetelor copilului si, de asemenea, ca este destul de lat pentru piciorul sau si nu provoaca nicio iritatie sau durere acestora. Cel mai bine este sa lasati un specialist al magazinului cu articolele de copii sa masoare talpa piciorului acestuia si sa va indrume catre perechea potrivita.
Evitati accesoriile suplimentare care pot dauna!
Optati mereu pentru incaltaminte simpla, foarte usoara, fara prea multe accesorii de metal, ascutite, sau cusaturi suplimentare, caci pot cauza accidente.
Aveti grija la umezeala!
Alegeti intotdeauna o pereche din material respirator, cum ar fi bumbac sau panza, evitand pantofii de plastic, deoarece acestia pot face picioarele bebelusilor sa transpire, iar umezeala ce se acumuleaza in pantofi poate duce la infectii fungice, precum piciorul atletului.
Pantofii fac picioarele copiilor sa transpire iar la randul ei, transpiratia afecteaza pantofii. Picioarele copiilor transpira mult, de 2-3 ori mai mult decat cele unui adult. Dupa o perioada in care copilul poarta incaltamintea, transpiratia produsa de picior face ca structura incaltamintei sa se descompuna literalmente din interior spre exterior. Din aceste motive, este important sa achizitionati pantofi respirabili, care sa permita evacuarea umezelii si a caldurii, permitand aerului rece sa treaca prin material. Sosetele din bumbac ajuta, de asemenea, la pastrarea picioarelor uscate.
Cautati pantofi care ofera durabilitate, talpi flexibile si inchizatori sigure!
Nu-ti poti da seama de durabilitatea unei perechi de incaltaminte pana nu e purtata de copil. Trebuie, deci, sa tinem seama de faptul ca toti copii se tarasc, alearga, se impiedica, merg pe suprafete umede, dure, moi, ceea ce duce la o deteriorare rapida a pantofilor. Ce sugeram? Sa insistati asupra pantofilor care au cusaturi dense, stranse puternic.
De asemenea, ar trebui sa puteti indoi usor talpa pantofului cu aproximativ 40 de grade. Cautati un pantof cu o buna stabilitate precum cele din cauciuc, in special cele cu umflaturi sau caneluri, care vor impiedica alunecarea. Pantofii de mers pentru copii trebuie sa ofere suport ferm, dar sa fie captusiti in spatele calcaiului si in jurul gleznelor pentru a minimiza frecarea.
Indiferent daca sunt au inchizatori cu sireturi, snaps sau scai, asigurati-va ca pantofii de mers ai copilului sunt usor stransi.
Evitati greselile comune!
Deseori parintii aleg sa-si puna copii sa poarte mini-versiuni ale propriilor perechi de incaltaminte. In functie de pantof, este posibil sa nu aiba flexibilitatea necesara pentru dezvoltarea normala a piciorului bebelusului. Asa ca fiti atenti la nevoile lui mai intai.