Solistii Cristina Anghelescu – vioara, Mioara Moroianu – vioara, Emil Visenescu – clarinet, Carol Mai-Antal – viola si Dan Joitoiu – violoncel sustin un recital marti, 2 noiembrie 2010, la Sala Radio. Recitalul, din programul caruia fac parte compozitii de Mozart (Cvintetul in la major, K. 581), Weber (Cvintetul in si bemol major, op. 34) si Brahms (Cvintetul in si minor, op. 115), este programat sa inceapa la ora 19.00.
Cristina Anghelescu a concertat pe unele din cele mai prestigioase scene ale lumii muzicale, la Das Schauspielhaus (Berlin), Sala Ceaikovski (Moscova), Teatro Monumental si Auditorium (Madrid), Sala Smetana (Praga), St. John’s Smith Square (Londra) si la Sala Finlandia (Helsinki). A castigat numeroase premii, iar din 1990 este solist concertist al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti, desfasurand totodata o bogata activitate solistica si alaturi de orchestre simfonice din Londra, Berlin, Moscova, Dresda, Praga, Madrid, Helsinki, Bratislava, Caracas.
Mioara Moroianu a studiat vioara la liceul de muzica „George Enescu” cu prof. Carmen Runceanu, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” cu prof. Octavian Ratiu, beneficiind totodata de indrumarea maestrului Stefan Gheorghiu.
A obtinut numeroase premii la concursuri nationale, in perioada 1987-1990 a fost membru al orchestrei Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, devenind apoi membru al Filarmonicii George Enescu, din care face parte si in prezent. Alaturi de aceasta din urma a efectuat numeroase turnee atat in Europa cat si in Asia.
Parcursul artistic al clarinetistului Emil Visenescu a inceput la Liceul de Muzica George Enescu, unde a studiat clarinetul cu prof. Gheorghe Vlad. Este solist instrumentist al orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu, membru al Orchestrei de camera Virtuozii din Bucuresti, al ansamblului Profil Sinfonietta, al Trio-ului Mozaic, desfasurand si o intensa activitate didactica, fiind cadru didactic asociat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.
Carol Mai-Antal descopera primele notiuni muzicale prin intermediul viorii, la Liceul Dinu Lipatti, fiind distins de-a lungul anilor cu premii in cadrul mai multor competitii. Formarea sa artistica a continuat la Universitatea de Muzica din Bucuresti unde a beneficiat de indrumarea reputatului muzician Stefan Gheorghiu, indreptandu-si atentia in anii studentiei si spre studiul violei. In 2001, devine membru al Orchestrei Nationale Radio in cadrul partidei de vioara, ulterior preluand functia de sef al partidei de viola.
Dan Joitoiu este membru fondator al orchestrei de camera Virtuozii din Bucuresti, Solistii din Bucuresti, al Orchestrei de Camera a Filarmonicii George Enescu, in acelasi timp fiind invitat sa colaboreze cu alte institutii de profil din tara precum orchestrele filarmonice din Giurgiu, Craiova, Iasi, Bacau, Arad. Activitatea sa este completata de concertele sustinute alaturi de ansamblurile Aperto, Traffic Strings, Armonia al caror membru este.
De-a lungul timpului a fost distins cu numeroase premii dintre care amintim: Premiul I la Concursul de interpretare (Bucuresti, 1982), un Premiu la Concursul de Muzica de Camera (Brasov) si Meritul Cultural – clasa a II-a, conferit de Presedintele Romaniei, in anul 2004.
{mosloadposition user9}