Deosebit de interesanta sonor, combinatia dintre vioara si chitara este intotdeauna de mare succes mai ales atunci cand partiturile alese sunt semnate de mari compozitori ca Bach, Vivaldi, Veracini sau Corelli.
Stagiunea de marti seara
Marti, 30 Octombrie 2012, 19:00 – 20:00, Sala mica
Recital cameral
NATALIA COLOTELO PANCEC – vioară
MAXIM BELCIUG – chitară
Program:
Francesco Maria Veracini
Largo din Sonata op. 2, nr. 6
Arcangelo Corelli
Sonata op. 5, nr. 8
Gottfried Finger
Sonata
Johann Sebastian Bach
Adagio din Cantata BWV 156
Pietro Locatelli
Sonata
Antonio Vivaldi
Sonata
Recital organizat în colaborare cu Radio România Muzical
Membră în cadrul partidei de vioara I în orchestrele simfonica şi de cameră ale Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti Natalia Colotelo Pancec are o frumoasa experienta si in domeniul muzicii de camera ca membră a Cvartetului Noblesse. A fost eleva a Liceului “Dinu Lipatti” din Bucuresti, apoi studenta la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti clasa maestrului Daniel Podlovschi. Din anul 2010 este doctor în muzică, urmare a susţinerii tezei de doctorat “Probleme de interpretare în literatura muzicală pentru vioară solo”, conceputa sub îndrumarea prof. univ. dr. Nicolae Brînduş. A aparut deseori in recitaluri camerale in tara si in strainatate.
Maxim Belciug este– aşa cum aprecia Virgill Oprina într-o recenzie publicată în 2009 – ”un nume cunoscut în lumea specială a chitarei autohtone. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alti artişti – instrumentişti sau cântăreţi – dintre care mulţi îi datorează afirmarea, domnia-sa a reuşit cu discreţie să-şi clădeasca de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument”, Maxim Belciug caută mereu ”acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eşuează nu de puţine ori într-o sterilă gimnastică a extremelor, şi reuşeşte un lucru destul de rar întâlnit. Şi anume asumarea cu naturaleţe a adevăratei condiţii de muzician. Adică a acelui om care, copleşit de dragostea pentru muzică şi instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le-a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzaţia că e un om care îţi vorbeşte despre lucruri pe care le-ai trăit şi tu cândva, dar le-ai uitat.”
Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti