Unul dintre principalele scopuri urmărite de proiectul Stagiunea de marţi seara este să prezinte publicului bucureştean tineri muzicieni de reală valoare din alte oraşe ale ţării. Surprizele au fost deosebit de intersante. Multe propuneri de recital au venit din partea membrilor Orchestrei Române de Tineret care este compusă din cei mai buni tineri muzicieni români. Aşa am ajuns să avem bucuria să-l prezentăm în recital pe violonistul Radu Dunca şi pe pianistul Mihai Diaconescu, doi instrumentişti formaţi la şcoala muzicală clujeană prezentându-se fiecare cu câte o fişă de interpret deosebit de interesantă şi de promiţătoare.
Stagiunea de marţi seara
Marţi, 19 Martie 2013, 19:00 – 21:00
Ateneul Român, Sala mică
RADU DUNCA, vioară
MIHAI DIACONESCU, pian
Ludwig van Beethoven
Sonata în re major, op. 12 nr. 1
Johannes Brahms
Scherzo în mi bemol minor, op 4
Pablo de Sarasate
Fantezia "Carmen", op. 25
César Franck
Sonata in La major
Biletele pentru concert se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Roman, str. Esarcu nr. 5
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Sambata – Duminica 16:00 – 19:00 (doar atunci cand sunt programate concerte)
Telefon: 021.315.68.75
Biletele pot fi rezervate şi on line de pe site-ul www.fge.org.ro de pe pagina concertului ales.
Radu Dunca (Bistrita,3 iulie 1990) este student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Nicuşor Silaghi dar a beneficiat şi de numeroase cursuri de măiestrie în ţară şi în strănătate cu Adelina Oprean (Basel), Alexander Sitkovetsky (Londra) , Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Cornelia Bronzetti, Liviu Prunaru, Semion Yaroshevich (Tel Aviv University), Ştefan Gheorghiu. De la varsta de 8 ani a intrat în competiţia celor mai buni violonişti obţinând pe rând premii meritorii la confruntări şcolare apoi la concursuri mai pretenţioase precum 2007, 2008: Diploma de excelenta la “Festivalul Johann Sebastian Bach” Cluj-Napoca sau 2012: Premiul I,,Sandor Vegh” la Concursul “Mozart” Cluj-Napoca. A colaborat în calitate de solist cu Filarmonicile din Satu-Mare şi Cluj-Napoca şi cu orchestrele simfonice din Botoşani şi Galaţi. Printre numeroasel recitaluri susţinute, se evidenţiază cel din anul 2009 în care a interpretat Integrala lucrărilor pentru vioară de Piotr Ilici Ceaikovski. Este membru al Orchestrei Române de Tineret, dirijor Cristian Mandeal
Mihai Diaconescu (11. 07.1991, Craiova) este şi el student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca la clasa conf. univ. dr. Csiky Boldiszar. A participat la numeroase master class-uri cu pianişti precum Walter Krafft, Mihai Ungureanu, Csiky Boldiszar. A susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate, printre care se numără : România – Filarmonica Oltenia, Radio România Cultural si Radio România Muzical, Sibiu, Braşov, Cluj ; Germania – München, Murnau, Bad Tolz, Dresda; Italia – Portofino, Veneţia, Citta d’Aosta, Merano, Streza, Como, Montferrato; Armenia – Erevan; Polonia-Gdansk; Ambasada României la Viena; Ar mai fi de menţionat recitalurile din München, Gasteig, -2009, Mantova ,,Teatro Bibiena" -2010 şi Sofia – 2012. A fost distins cu numeroase premii la olimpiade si concursuri internaţioale, Premiul II la Concursul International din Vasto, Premiul I la Concursul “Rovere d`Oro“ San-Bartolomeo Italia, Premiul I Concursul Liszt în cadrul Festivalului Liszt Cluj-Napoca 2011. A fost invitat să participe la Concertul comemorativ Carl Filtsch din Veneţia 2006, 2007. Ca solist, Mihai Diaconescu a concertat cu orchestre din Craiova, Cluj-Napoca, Bacău, Sibiu, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Shumen (Bulgaria) colaborând cu dirijorii Ovidiu Balan, Alexandru Iosub, Adrian Petrescu, Iurie Florea, Mihaela Cesa Goje,Ilarion Ionescu-Galaţi. În prezent, Mihai Diaconescu este sub atenta indrumare a maestrului Walter Krafft colaborând intens cu Münchener Musikseminar.