Pe 1 iunie 2023, în Parcul Romniceanu din Capitală (Str.Doctor Grigore Romniceanu, Sector 5), copiii de toate vârstele, împreună cu părinții și bunicii, sunt așteptați la cel mai creativ minifestival de sustenabilitate și reciclare, desfășurat cu ocazia Zilei Copilului. Organizat de Creative Arts în parteneriat cu DGASPC Sector 5 și susținut în exclusivitate de OSCAR Downstream, evenimentul “Reciclează. Reinventează!” sărbătorește copilăria și o vară „altfel”, prin educație alternativă, creativitate și responsabilitate față de cei din jur, de mediul înconjurător și animale.
Evenimentul se desfășoară între orele 11.00 și 22.00 și cuprinde activităti relaxante, cu specific educativ și creativ, care au ca scop educarea celor mici în direcția dezvoltării creativității, dar și conștientizarea privind protecția naturii, florei și faunei. Accesul este gratuit.
Minifestivalul „Reciclează. Reinventează!” permite accesul vizitatorilor în patru zone: atelierele de creație, zona experiențelor, zona spectacolelor la scenă și cea de food & relaxare.
Ateliere de reciclare creativă, mijloc de educație alternativă
Ateliere de creație sunt organizate la minifestival în șase spații. Acestea reprezintă un mijloc important de educare alternativă a celor mici. Prin joc si experiment, copiii află informatii interesante despre sustenabilitate, si descoperă cum pot proteja natura prin reciclarea deșeurilor în mod creativ.
Tematicile atelierelor sunt adaptate pentru mai multe categorii de vârstă (3-5 ani, 5-8 ani, 8+ ani). Astfel vor avea loc tipuri diverse de ateliere: de reciclare creativă (crearea de jucării din PET-uri, design textil și reciclarea hainelor, colaje din hârtie și textile, origami etc.), de handmade (bijuterii din creioane, broșe din fetru și textile, brățări din mărgeluțe).
Ce care doresc să participe la atelierele de reciclare creative sunt invitați să aducă PET-uri, borcane și sticle curate, tricouri sau alte haine pătate.
Distracție și creativitate, în zona de „experiențe”
Una dintre zonele dinamice ale minifestivalului din parcul Romniceanu va fi cea a “experiențelor”. Aici vor avea loc diverse activități pentru copii, dar si pentru întreaga familie cum ar fi: pictură pe față, poze creative în cadre inedite, împletire de codițe colorate, realizare de baloane de săpun uriașe, treasure hunt, ateliere de tobe africane etc.
Actori și animatori profesioniști vor crea momente distractive pentru cei mici și îi vor implica într-o multitudine de jocuri ale copilăriei clasice sau moderne.
Spectacole de teatru, dans, muzică și cinema în aer liber
În zona de scenă a minifestivalului vor avea loc spectacole pentru copii, teatru de păpuși, ateliere de muzică, de dans modern și balet.
Magia are și ea un loc aparte la eveniment, astfel încât cei mici și cei mari sunt așteptați la un spectacol inedit și interactiv cu Teo Magicianul, în care misterul și trucurile de tot felul vor încânta spectatorii.
La lăsarea serii, după ora 20.00, parcul Romniceanu se transformă într-un adevărat cinematograf în aer liber, la care se va proiecta filmul de animație “Motanul Încălțat”, AG/dublat în limba română.
Demonstrații de arte marțiale și dresaj canin
Pe aleile parcului Romniceanu vor veni alături de noi prietenii necuvântători de la Școala de dresaj canin DOGTORS by Cătălin Cornea care ne vor bucura cu drăgălășenia lor și numerele de dresaj.
Zona de „relaxare cu delicii culinare”
În zona de relaxare cei mici se pot delecta cu diverse gustări precum înghețată artizanală, limonadă, fresh-uri și prăjituri. Părinții sunt așteptați cu cele mai bune sortimente de cafea de specialitate.
Schimb de cărți și jucării
Evenimentul susține accesul la educație și joacă pentru toți copiii și promovează un comportament caritabil. Astfel, va fi amenajată o zonă unde oricine este invitat să aducă cărțile și jucăriile, în stare bună sau noi, pe care nu le mai folosește, pentru a fi schimbate cu altele aduse de alți copii. Cărțile și jucăriile donate vor fi oferite celor 500 de copii aflați în grija DGASPC Sector 5.
Programul minifestivalului va fi publicat pe www.creativearts.ro și https://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti.