Campania de impadurire „Romania prinde radacini” se reia duminica, 15 martie, in comuna Suditi, din judetul Ialomita, prin plantarea a 6,7 ha de stejar, salcam si merisor intr-o padure calamitata. Campania va continua apoi in judetele Dolj, Iasi, Suceava, Neamt si Bacau, dar se au in vedere si alte zone din tara.
Inceputa in toamna anului trecut, „Romania prinde radacini” se deruleaza in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Organizatia Non-Guvernamentala MaiMultVerde si cu sustinerea Petrom.
In 2008, cu participarea a peste 5000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieti pe suprafete insumand peste 15 ha din judetele Suceava, Neamt, Bacau. si anul acesta vor continua plantarile in aceste judete, dar ele se extind si in alte areale. Suditi de Ialomita (padure calamitata), Dabuleni de Dolj (zona de desertificare) si Targul Frumos de Iasi (alunecari de teren) sunt cele 3 zone in care se vor face primele plantari din primavara acestui an, in zilele de 15, 22 si 27 martie. Lucrarile se desfasoara in colaborare cu consiliile judetene si cele locale si mizam pe participarea a peste 3500 de voluntari.
Campania se intinde pe o durata de 5 ani, cu plantari succesive primavara si toamna, iar Realitatea TV va transmite in direct aceste mari actiuni de voluntariat in sprijinul padurii si al unui viitor mai curat pentru generatiile viitoare.
„Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat sa lasi dupa tine o padure, si nu un arbore. Daca fiecare dintre noi si-ar lua in serios destinul, am avea o tara bogata, frumoasa si curata. Noi am inceput cu padurea, pentru ca ‘Romania prinde radacini’ inseamna mai mult decat a planta. inseamna sentimentul comunitar, apartenenta la un loc, adica identitate. si fiecare dintre noi e dator sa si-o construiasca”, declara Mihai Tatulici, initiatorul si realizatorul campaniei „Romania prinde radacini”. IAA Romania si Gala “Oameni pentru oameni” au premiat campania „Romania prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.
{mosloadposition user10}