Cumulus, biroul de arhitectură cu 4 proiecte de anvergură în zona zero a capitalei, anunță consolidarea parteneriatului care îl constituie prin cooptarea în echipa de conducere a unui nou partener și a cinci arhitecți asociați. Radu Ionescu, care ocupă funcția de CEO a Cumulus din 2020, intră ca partener alături de cei 8 arhitecți fondatori ai biroului. Procesul de transformare strategică și reorganizare a rolurilor din biroul de arhitectură a inclus și cooptarea a cinci arhitecți cu experiență în echipa de asociați – Irina Iacob, Camelia Oancea, Cristina Popescu, Ioana Secărea și Alexandru Năstase.
Promovarea și alăturarea lui Radu Ionescu ca partener în Cumulus vin pe fondul dezvoltării Cumulus ca parte a unui proces de continuă adaptare la piață și la nevoile interne ale companiei, prin reimaginarea potențialului de lucru, dar mai ales ca răspuns la manifestarea unui nou stadiu de consolidare a firmei. După proiectarea unui întreg proces de transformare organizațională, care acum se află în implementare, mai multe activități de reorganizare au fost demarate, fie că este vorba de reconfigurarea structurii de responsabilități și a echipei de management, de eficientizarea proceselor sau de adoptare de bune practici.
“Cumulus este în sine o organizație mult mai sofisticată decât pare din exterior, cu o efervescență și un melanj de energii foarte interesant, cu o atmosferă dinamică și efervescentă, cu un spirit altfel, ispititor și promițător în același timp, iar toate acestea se datorează echipei – de la echipa de arhitecți, la management și partenerii fondatori care au dat tonul în 2017”, a precizat Radu Ionescu.
Radu Ionescu este de profesie arhitect și inginer, a intrat în echipa cumulus în 2020 ca CEO al biroului de arhitectură. Backgroundul său profesional include experiențe în corporații internaționale din domenii conexe arhitecturii și dezvoltarea unei firme de consultanță.
Alături de această schimbare în structura Cumulus, echipa de management a inclus în programul de transformare și dezvoltare și introducerea rolului de arhitecți asociați, 5 cinci dintre arhitecții cu experiență de coordonare a proiectelor din birou, dar și cu abilități dovedite de team-leaders și people management fiind promovați pe aceste noi poziții.
Pentru Irina Iacob, arhitect cu 12 ani de experiență în proiectare, in special in zona de rezidențial si restaurare, project leader pentru ‚Vila Vintila Brătianu’, promovarea ca arhitect asociat este “un pas mai departe în contextul în care în această profesie, implicarea arhitectului este necesară în întregul proces, nu numai în proiectare. Conștientizasem de ceva timp aceasta necesitate de a mă implica și mai mult în activitățile biroului, mai aproape de partea de management”.
Cristina Popescu, arhitect cu 17 ani de experiență și project leader în transformarea băncii Marmorosch Blank în hotel premium, afirmă despre numirea ei ca arhitect asociat că “văd acest pas ca o dovada de încredere și de apreciere a eforturilor depuse și sper ca implicarea noastră pe partea de management să aducă un plus de valoare firmei. Îmi doresc deci, să creștem împreună”.
Pentru Ioana Secărea, arhitect cu 14 ani de experiență în domenii precum rezidențial, ospitalitate sau office, noul rol echivalează cu dezvoltarea și transformarea identității profesionale, cu deschiderea unui nou capitol cu potențial de responsabilități, provocări și oportunități în arii complementare proiectării. ”Este un vot de încredere acordat de partenerii Cumulus, atât pentru noi ca indivizi, cât și pentru echipă ca entitate în continuă evoluție și consolidare. Avansarea este despre potențial și strategia de dezvoltare, despre ce putem face mai mulți mai mult și mai bine”, declară Ioana Secărea.
Camelia Oancea, are 16 ani de când practică meseria de arhitect, în special în zona de rezidențial, dar și retail și comercial, percepe noul statut de arhitect asociat, ca pe o provocare, “cu responsabilități din arii diferite, care îmi lărgesc orizontul dincolo de “proiectarea” propriu-zisă, specifică meseriei de arhitecți”.
Alexandru Năstase, arhitect cu 11 ani de expertiză în domeniul tehnic, dintre care 5 ani dedicați Cumulus, consideră că nominalizarea ca arhitect asociat “reprezintă recunoașterea implicării profesionale și bunei colaborări de până acum. În plus, este evoluția firească a colaborării ambelor părți”.
Cumulus își propune ca, prin aportul noii echipe de management, să dezvolte în următorul an cu mai multe proiecte pe segmentul rezidențial, funcțiuni mixte si hotel-uri, să își consolideze poziția de top între birourile românești de proiectare de tip one-stop-shop, continuând strategia de dezvoltare în 2023.
De la început, obiectivul Cumulus a fost de a dezvolta continuu echipe agile și de a fi partener de business al clienților săi, fiind un birou de arhitectură complet care acoperă competențe din domenii de la ospitalitate la rezidențial, de la logistic la proiectare urbană, capabile să asigure gestionarea proiectelor de anvergură, locale, naționale și internaționale. Ne dorim să creștem numărul acestora continuu, de la an la an, iar consolidarea echipei de management oferă mijloacele necesare pentru mai buna administrare a proiectelor, indiferent de provocările cu care vin acestea, a precizat Radu Ionescu, arhitect și partener Cumulus.