In Romania sunt extrem de putini sefi competenti
“Maxim 3% dintre top managerii din Romania sunt cu adevarat buni”, sustine Radu Furnica, presedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS), intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin in aceasta saptamana.
“Restul sunt, mai mult sau mai putin, niste impostori”, considera seful LDS, companie ce are in portofoliu clienti precum Lafarge, Nestlé, Renault, Unilever, Heineken, MasterCard sau Millennium Bank.
“In companiile romanesti, numarul managerilor de varf capabili sa aduca un plus real de valoare afacerii pe care o conduc este extrem de mic”, mai spune seful LDS pentru cititorii BUSINESS Magazin.
Abilitatile managementului de top sunt cu atat mai importante in perioadele economice dificile, asa cum este cea pe care o parcurgem acum, comenteaza head-hunterul, iar pentru companiile ce au lasat fraiele pe mana unor sefi ce nu stiu sa gestioneze asemenea momente de criza, iesirea la liman ar putea sa nu mai vina niciodata.
Situatia despre care vorbeste Furnica este greu de explicat, daca ne gandim ca dupa mai multi ani de cresteri sustinute, pachetele salariale pentru managerii de top ai marilor corporatii au ajuns la cifre cu cinci zerouri, ba chiar, in unele cazuri, si la un milion de euro anual, comenteaza BUSINESS Magazin.
Perioada dificila pe care o parcurge economia acum impune insa corectii, iar salariile mari se vor mentine doar pentru cei care le justifica prin rezultate, spune head-hunterul in interviul pentru BUSINESS Magazin. Veniturile vor fi mult mai legate de performante, iar multi dintre sefi ai companiilor ce vor avea probleme isi vor vedea remuneratiile diminuate. In mod similar, sporurile, bonusurile si alte beneficii incluse in pachetul salarial vor fi mult mai strict legate de realizari.
Cititi in BUSINESS Magazin din 11 martie materialul complet despre cum estimeaza Radu Furnica, dar si alti manageri de companii din Romania, evolutia pietei muncii in 2009.
{mosloadposition user10}