Pe 1 decembrie 2011, de Ziua Naţională a României, la ora 14.00, ora exactă va fi dată la Radio România de la Chişinău. Acest moment marchează lansarea oficială a Radio Chişinău, un proiect editorial al Societăţii Române de Radiodifuziune care oferă publicului din Republica Moldova programe radiofonice la standardele serviciului public de radio românesc.
Radio Chişinău se caracterizează printr-un conţinut editorial de calitate, realizat de o echipă tânără şi profesionistă. Totodată, noul post se adresează unui public tânăr, educat, interesat de actualitatea culturală, de programe de ştiri şi de divertisment moderne.
Manifestările de la Chişinău prilejuite de lansarea noului post Radio România se vor desfăşura pe tot parcursul zilei de 1 decembrie. Acestea debutează cu prezentarea siglei Radio Chişinău, la ora 11.00, la sediul postului, după care urmează o conferinţă de presă, la ora 13.30, la Hotelul Leogrand. Ziua se încheie cu un concert special în Piaţa Marii Adunări Naţionale care reuneşte trupe şi solişti din Republica Moldova şi din România: Busuioc moldovenesc şi Laura Lavric, Noroc, Gândul mâţei, FurioSnails, Big Band-ul Radio împreună cu Ozana Barabancea şi Berti Barbera, Taxi, Direcţia 5.
La evenimentele organizate la Chişinău vor participa András István Demeter, preşedinte director general al Radio România, Excelenţa Sa domnul Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României la Chişinău, reprezentanţi ai Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, ai Comisiilor pentru cultură ale Senatului şi ale Camerei Deputaţilor, Eugen Tomac, secretar de stat – Departamentul Românii de Pretutindeni, Anton Niculescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Valeriu Turcan, consilier prezidenţial, membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului şi reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii.
Acest proiect al Radio România răspunde strategiei postului public de radio din România de a oferi programe şi conţinuturi radiofonice pentru auditoriul din Republica Moldova. Extinderea programelor Radio România pentru vorbitorii de limbă română (ascultători şi utilizatori de internet) de peste Prut va fi o contribuţie reală la informarea directă, corectă, echilibrată şi echidistantă a publicului moldovean şi la promovarea valorilor culturale, artistice şi lingvistice româneşti.