Parteneriatul dintre Patrula de Reciclare și redacția Radio 3Net ”Florian Pittiș” trece la următorul nivel! Partener media al programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, Radio 3Net casează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) din gestiune, venind în sprijinul Patrulei bucureștene!
”Suntem un spațiu dedicat muzicii și tinerilor – inițiativelor, aspirațiilor și reușitelor lor. De la începutul ediției, i-am susținut pe tinerii din Patrula de Reciclare, am purtat mesajul lor ecologist la cât mai mulți oameni, am adus în atenția publicului problema colectării și reciclării DEEE și impactul comportamentului nostru asupra naturii. Suntem mândri să contribuim la performanțele lor.
Astăzi, am făcut încă un gest de solidaritate – am casat aparate electrice uzate în contul Patrulei de Reciclare Bucureștene. Devenim astfel, pe lângă partener de nădejde, și Suporter al Patrulei! O dublă responsabilitate, dar și oportunitate: să creștem șansele Patrulei bucureștene să câștige un premiu național la finalul ediției.
E un gest simplu, necesar și util, pe care sperăm că vor alege să îl facă multe alte instituții, în beneficiul patrulelor locale, adică al copiilor din propriile lor comunități” spune Sorina Gavrilă, coordonator PR Radio 3Net ”Florian Pittiș”.
Joi, 20 martie, la emisiunea ”Microfon Deschis – Fii Cineva!” invitații Radio 3Net vor fi Profesorul Coordonator și agenți ai Patrulei Liceului Greco-Catolic ”Timotei Cipariu” din București. Ei vor povesti ascultătorilor despre obiectivul ambițios pe care și l-au propus pentru ediția 2014, alături de încă 1017 echipe de copii harnici și inimoși din toată țara: să convingă fiecare cetățean al României să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri, cu alte cuvinte, să ridice cu 5% cota de colectare DEEE a României! Județele care vor reuși să colecteze această cantitate pentru patrula locală vor câștiga un premiu național!
Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare : aparate mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program, la centrele de colectare ale Asociației RoRec sau la punctele de colectare amenajate în magazinele partenere.
Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.
Pentru prima oară, în România, colectarea deseurilor electrice devine, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate.
Patrula de Reciclare a Școlii Gimnaziale ”I.P.Reteganu” din comuna Sîncel, județul Alba, rezumă, în versuri, apelul către Suporterii din toată țara:
”Cu toții vă mulțumim, că ne faceţi fericiţi!
Dragi Suporteri, strângeţi de zor,
Și veniți în ajutor,
Toată aparatura stricată,
Ca să fie reciclată!”