Cărţile adevărate au un singur nume: Quality Books. Editura se lansează prin intermediul a trei titluri de excepţie, bestseller-uri care s-au impus în cele mai importante topuri internaţionale de carte: Call-girl. Memoriile unei dame de companie de Jeannette Angell; Risc maxim de Stella Rimington; Hăitaşii de P.T. Deutermann.
Jeannette Angell este profesoară de antropologie; a lucrat timp de trei ani cu „jumătate de normă” ca damă de companie în cadrul uneia dintre agenţiile de profil din Boston. Ziua ţinea prelegeri grupelor de studenţi, noaptea oferea „lecţii” private clienţilor cu bani, pentru a se întreţine. Call-girl reprezintă istorisirea experienţelor trăite de autoare în acea perioadă.
După o îndelungată experienţă în cadrul serviciilor secrete britanice, fosta directoare a MI5, Stella Rimington, şi-a dorit şi o carieră literară de succes. Pe care şi-a început-o cu o autobiografie care stârnit în Anglia un uriaş scandal. Risc Maxim, publicat acum de Quality Books, este o adevărată surpriză pe care Stella Rimington pasionaţilor de romane cu spioni. Autoarea are un atu în faţa celorlalţi scriitori de gen: ea cunoaşte din interior structurile serviciilor secrete, cărţile ei bazâdu-se pe experienţa proprie.
P.T. Deutermann este unul dintre cei mai de succes scriitori de romane poliţiste. Înainte de a începe să publice, el a activat în cadrul Forţelor Navale ale S.U.A., ocupând posturi-cheie în cadrul Pentagonului. Biografia sa este la fel de fascinantă ca volumele semnate de el. Hăitaşii, cel mai recent roman al său, demonstrează cu asupra de măsură de ce este numit „maestrul suspansului”.
Quality Books aduce un nou concept editorial pe piaţa de carte din România, publicând cele mai recente succese internaţionale într-o formulă grafică inovatoare. Această formulă a fost aleasă pentru a veni în întâmpinarea dorinţei cititorilor de a lectura texte de calitate, semnate de cei mai reprezentativi autori ai momentului şi traduse impecabil.
CALL-GIRL. MEMORIILE UNEI DAME DE COMPANIE
De Jeannette Angell
„Noi, cele numite call-girl — femeile care lucrăm pentru agenţii de escortă, în special pentru cele scumpe şi, în special, pentru cele conduse de femei — nu arătăm deloc diferit faţă de restul oamenilor. Uneori, nici măcar nu suntem mai frumoase. Aşa că lumea se sperie: am putea, vă daţi seama, să fim chiar unele dintre voi. Poate chiar suntem. Realitatea este că bărbaţii au nevoie de noi. Şi că nu vor să aibă nevoie de noi. Aşa că ne acuză. De aceea, prostituatele sunt considerate amorale: pentru că meseria lor este să satisfacă acea parte amorală pe care o are fiecare dintre noi. Aşa că lăsaţi totul deoparte. Doar pentru puţin timp eliberaţi-vă de vină, de stereotipuri şi de prejudecăţi. De-abia atunci îmi veţi putea asculta povestea.“
Aşa îşi începe Jeannette Angell memoriile.
Dame de companie care să-şi publice jurnalele intime au mai existat. Tot aşa cum există şi prostituate de lux cu studii universitare. Ba chiar cu doctorat. Lectorii universitari care să vorbească, din perspectivă antropologică, despre prostituţie chiar nu sunt o noutate. Dar o femeie cu carieră universitară care ziua predă cursuri de sociologie, istorie şi religie, iar noaptea dă „lecţii particulare” în doi sau în grup, cu sau fără jucării erotice şi care îşi publică memoriile ce se bucură de un imens succes, nu veţi mai întâlni. Numele ei este Jeannette Angell.
Atât pentru lumea literară, cât şi pentru publicul larg, Jeannette Angell reprezintă un caz aparte. De-a dreptul scandalos.
Născută şi crescută în Franţa, absolventă a unei facultăţi de prestigiu, Universite Catholique de L’Ouest, Jeannette se stabileşte în Statele Unite la vârsta de 21 de ani. Aici obţine numeroase diplome de la cele mai cunoscute instituţii de învăţământ superior din celebra Ivy League. Devine, astfel, licenţiată în istorie şi doctor în antropologie. Încearcă apoi să îşi construiască o carieră în mediul universitar, predând numeroase cursuri, dar veniturile ei rămân, totuşi, anemice. Atunci când iubitul o părăseşte, golindu-i, totodată, şi contul personal, lectorul nostru rămâne fără altă opţiune decât, ne spune ea, aceea de a accepta să practice prostituţia de lux. Angajată de o agenţie de profil, Jeannette Angell începe să trăiască o adevărată viaţă dublă: lector universitar ziua şi damă de companie noaptea. „Cariera” ei de call-girl durează aproape trei ani şi constituie materia primă pentru volumul de memorii intitulat Call-girl. Memoriile unei dame de companie.
Volumul s-a bucurat de un imens succes în Statele Unite, impresionând prin umorul şi acurateţea cu care sunt descrise experienţele şocante prin care a trecut autoarea. Ea tratează fără prejudecăţii şi cu naturaleţe subiecte care, de obicei, sunt considerate tabu.
Cartea va fi publicată în România în luna noiembrie de QUALITY BOOKS, care promite cititorilor săi integrala Jeannette Angell, una dintre cele mai controversate autoare ale momentului.
HĂITAŞII
de P.T. Deutermann
Romanele cunoscute sub denumirea de techno-thrillers se bucură de ani de zile de o mare popularitate şi la noi. Autori precum Tom Clancy au făcut averi fabuloase din vânzarea cărţilor. Afacerile lor sunt atât de profitabile încât, practic, scriitorii consacraţi ca brand nici nu trebuie să se mai obosească să scrie, ei punându-şi numele pe romane scrise, practic, de ucenici. Doar ideea iniţială le mai aparţine. Uneori. Ce se întâmplă însă când în branşă apare un autor care, pe lângă talentul literar, mai are şi o carieră strălucită în rândul forţelor armate? Răspunsul este simplu: romanele lui sparg topurile şi reuşesc să impună un standard de reală calitate, pe care ceilalţi autorii de best-seller-uri se prefăceau doar că îl respectă. Cine este cel care a dat peste cap socotelile “maeştrilor” de până mai ieri ai genului? P.T. DEUTERMANN.
Născut în 1941 într-o familie în care cariera militară este o adevărată tradiţie, Peter T. Deutermann a absolvit Naval Academy şi a intrat imediat în rândurile ofiţerilor din marina americană. A avut o ascensiune fulminantă, ocupând posturi-cheie. A participat la Războiul din Vietnam, ca ofiţer însărcinat cu operaţiunile speciale, apoi a lucrat trei ani la Pentagon, ocupându-se de realizarea unui proiect pentru un sistem de comandă care să utilizeze tehnologiile de vârf. S-a reîntors apoi pe mare, luând parte la operaţiunile desfăşurate de distrugătorul USS CF Adams, devenind apoi comandant pe Tattnal. În 1985 i s-a încredinţat conducerea Escadrei 25 de distrugătoare cu baza în Pearl Harbor. În 1988 se reîntoarce la Pentagon ca şef al Departamentului de Strategie al Marinei. A ocupat apoi funcţia de director al Departamentului de monitorizare a armelor chimice, biologice şi radioctive. În calitate de specialist a participat la negocierile iniţiate de ONU pentru controlul armamentului purtate de Statele Unite şi Uniunea Sovietică la Geneva.
După 29 de ani de carieră militară, încununată de 19 decoraţii şi medalii, P.T. Deutermann trece în rezervă şi îşi începe cariera literară pe care şi-o administrează cu rigoarea unui militar. Cunoaşte succesul de public şi de critică încă de la primul roman. Cele zece cărţi ale sale l-au făcut cunoscut în întreaga lume, fiecare nouă apariţie intrând direct pe primele poziţii în topurile de gen. Deutermann reinventează suspansul, iar cititorii săi de pe toate continentele îl apreciază pentru talentul şi precizia documentării.
În România integrala romanelor lui P.T. Deutermann va fi publicată de Editura QUALITY BOOKS. Seria va debuta cu cea mai nouă carte a autorului, HĂITAŞII.
Publicată în 2005, cartea este un foarte ingenios roman poliţist în care autorul reuşeşte cu succes să rescrie, practic, formulele clasice ale genului, aducându-le în contemporaneitate. Atunci când pe Internet începe să circule un filmuleţ în care un individ mascat execută cu ajutorul unui scaun electric improvizat criminali care au scăpat de justiţie, o brigadă de detectivi demarează o anchetă şi încearcă să descopere cine este misteriosul asasin al răufăcătorilor. Eroul principal, locotenentul de poliţie Cam Richards, se implică în investigaţii atunci când fosta lui soţie, un judecător care pusese în libertate doi criminali pentru că aceştia nu fuseseră anchetaţi conform legii, este, la rândul ei, ucisă în aceeaşi manieră. Curând, poliţistul descoperă că, de fapt, asasinatele sunt organizate de o grupare misterioasă de justiţiari care îşi spun “Hăitaşii”. De ce şi-au luat acest nume? Pentru că toţi cei care doresc să adere la acest grup trebuie să îndeplinească o condiţie inedită: să urmărească o pumă şi, intrând în bârlogul acesteia, să o fotografieze.
„Hăitaşii demonstrează că P.T. Deutermann este un romancier de cea mai înaltă clasă. El urzeşte o poveste captivantă a unor oameni prinşi într-o anchetă poliţienească atât de şocantă, încât transformă universul muncii de detectiv într-un roman de aventuri fascinant pentru o gamă largă de cititori. Sunt fan Deutermann încă de la prima lui carte, iar Hăitaşii este, probabil, cel mai bun roman al lui de până acum.“ – Nelson DeMille
RISC MAXIM
de Stella Rimington
„Mi-am dorit dintotdeauna să îi ajut pe oameni să înţeleagă mai bine lumea spionajului. Poveştile stil James Bond m-au enervat întotdeauna în mod cumplit, mai ales că presa şi oamenii simpli le luau drept adevărul absolut.“ Aşa justifică prima femeie care a condus o agenţie de spionaj din Marea Britanie de ce, după o lungă carieră în cadrul serviciilor secrete, s-a apucat de scris.
{mosimage}{mosimage}
Stella Rimington este o adevărată femeie de succes. Născută în 1935, ea a devenit scriitoare abia la vârsta de 66 de ani, când şi-a publicat autobiografia care redă experienţa ei de aproape trei decenii în structurile de securitate. Cartea a stârnit un imens scandal: guvernul britanic a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a o împiedica pe fosta spioană să-şi povestească experienţele trăite la conducerea unuia dintre cele mai temute şi eficiente servicii secrete din lume. „Într-adevăr, autobiografia mea a fost citită de foştii mei colegi din MI5. Sunt obligată, cred că pentru toată viaţa, să le arăt tot ceea ce vreau să dezvălui despre fosta mea activitate. Mi-au cerut să tai anumite lucruri, deşi nu înţeleg foarte bine de ce, atâta vreme cât oricine o va citi va constata că această carte nu aduce nici o lezare securităţii naţionale. Nu am lucrat 27 de ani pentru a-mi apăra ţara ca să mă apuc să o pun acum în pericol.”
Şi totuşi, dacă memoriile i-au fost, mai mult sau mai puţin cenzurate, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu romanele pe care le-a scris. Folosindu-se de personaje fictive, Stella Rimington s-a simţit liberă să dezvăluie nu doar metodele folosite de agenţii britanici, ci şi lacunele sistemului. Primul său roman, Risc maxim, s-a bucurat de un imens succes printre cititorii pasionaţi de romanele cu spioni. Steaua lui James Bond a apus. Noua maestră a genului, unanim recunoscută, este Stella Rimington. Şi asta pentru că uriaşa sa experienţă profesională nu poate fi depăşită de nici un scriitor, oricât de inventiv. Atuul ei este că tot ceea ce descrie este autentic. Pentru prima oară, o femeie spion face carieră literară.
Luna noiembrie anunţă un adevărat eveniment pentru cititorii români: primul roman al Stellei Rimington, Risc maxim, va fi lansat de Editura Quality Books, care promite publicului autohton integrala Stella Rimington şi, totodată, cele mai noi şi controversate cărţi din lumea spionajului. Seria de autor de la Quality Books va continua cu best-seller-ul internaţional Secret Asset, publicat în august 2006.
Risc maxim este un pasionant roman de aventuri. Atunci când MI5 află că pe teritoriul Marii Britanii acţionează un „invizibil“, adică un terorist care este cetăţean englez, cel mai îngrozitor coşmar al serviciilor secrete prinde viaţă. Un astfel de terorist este aproape imposbil de depistat, el poate acţiona în voie şi poate pune la punct cele mai diabolice şi mai greu de prevăzut atentate. Liz Carlyle, tânăra angajată a MI5, descoperă că o importantă reţea teroristă plănuieşte un atac foarte dur împotriva Regatului Unit şi începe o anchetă care îi va pune la încercare limitele şi îi va primejdui chiar viaţa.
Dar care este ţinta teroriştilor? Cine este conducătorul atentatorilor? Timpul începe să preseze, şi ofiţerul MI5 se vede implicat într-o luptă contracronometru pentru a împiedica un atenatat care poate să distrugă nenumărate vieţi.
„Doar Stella Rimington, cea care a condus MI5 aproape 30 de ani putea să ofere o imagine atât de coerentă a activităţii serviciilor secrete britanice, o poveste plină de suspans, care te ţine cu sufletul la gură.“ – Daily Telegraph
{mosloadposition user10}