Cum de unii oameni se bucură de legături sociale apropiate și satisfăcătoare, în timp ce alții suferă din cauza lipsei de conectare și a singurătății? De ce unii oameni sunt triști, retrași și lipsiți de stimă de sine, iar alții sunt veseli, curioși, afectuoși și încrezători? Bazându-se pe experiența clinică acumulată în zeci de ani de practică și pe rezultatele cercetărilor desfășurate, autorii ne propun un nou mod de a ne privi pe noi înșine și relațiile noastre.
Ideea centrală a acestei cărți este că relațiile nu se dezvoltă într-o armonie perfectă, trecerea de la o etapă la alta nu este lină. Simțul identității și abilitatea noastră de a ne apropia de alții se formează prin acceptarea conflictelor, a desincronizărilor și resincronizărilor interacțiunilor, esențiale pentru creștere și schimbare și pentru relații mai bune cu noi înșine și cu ceilalți.
Ed Tronick este psiholog clinician și profesor de Științe ale Creierului și Dezvoltării în cadrul Universității Massachusetts din Boston, și cercetător în cadrul Diviziei pentru Sănătatea Nou-Născutului din cadrul Facultății de Medicină de la Harvard. Este recunoscut pe plan internațional pentru cercetările realizate asupra neurocomportamentului sugarului și asupra dezvoltării socio-emoționale a sugarului.
Claudia M. Gold este medic pediatru și scriitoare. A practicat timp de peste douăzeci de ani pediatria generală și comportamentală, iar acum este specializată în sănătatea mentală a copilăriei timpurii. Ea face parte din colectivul didactic al Programului de Sănătate Mentală a Sugarului și a Părintelui, din cadrul Universității Massachusetts din Boston, precum și din Institutul Brazelton din cadrul Spitalului de Copii Boston și din Institutul Psihanalitic din Berkshire.
Puterea conflictului
Ed Tronick, Claudia M. Gold
Nr. de pagini: 304
Preț: 49 ron
Traducere din engleză de Adriana Trandafir
Colecția: Psihologia pentru toți