Editura Trei va recomanda un nou titlu scris de celebrul psiholog austriac Wilhelm Stekel: Psihologia eroticii masculine. Bogata in ilustrari clinice, scrisa cu claritate, oferind recomandari pentru tinerii aflati la inceputul vietii de familie, cartea se adreseaza atat specialistilor, cat si tuturor cititorilor interesati de psihologia sexualitatii masculine.
PSIHOLOGIA EROTICII MASCULINE
Autor: Wilhelm STEKEL
Traducere de: Georgeta Mitrea
Nr. de pagini: 328
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: //edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI
Sa fie impotenta una dintre bolile epocii noastre? In volumul de fata, pornind de la lupta dintre natura si cultura care se da in fiecare disntre noi, Stekel atrage atentia asupra importantei psihoterapiei in cazul disfunctiilor sexuale. Impotenta psihogena, ejacularea precoce, tulburarile de orgasm isi gasesc rezolvarea prin identificarea cauzelor inconstiente ale inhibitiei. Insa lucrarea de fata nu abordeaza doar solutiile nevrotice de rezolvare a conflictului naturaa, ci si succesul sublimarii sexualitatii in activitatea profesionala, care aduce cu sine placerea de a munci.
Stekel surprinde sapte forme de tulburare a orgasmului:
1. Orgasm urmat de sentimente de neplacere, durere, oboseala, dezgust, stari de angoasa.
2. Odata cu placerea orgasmului apare o durere mai mare sau mai mica.
3. Nu exista senzatie de placere, ci o durere care cuprinde intreg aparatul genital.
4. Ejaculare fara orgasm.
5. Coit indelungat, urmat de un orgasm foarte slab.
6. Orgasm fara ejaculare (cazuri rare).
7. In ciuda tuturor stradaniilor, nici orgasm, nici ejaculare.
In ce priveste cauza acestor tulburari de orgasm, regasim aceleasi conflicte psihice care, in conceptia lui Stekel, produc si celelalte tulburari ale functiei sexuale masculine.
Un merit istoric si in acelasi timp actual al gandirii lui Stekel este acela ca atrage atentia asupra importantei psihoterapiei in cazul disfunctiilor sexuale. Si aceasta pentru ca, indiferent daca le vom corela cu nevroza actuala, cu psihonevrozele sau cu nevroza traumatica, unicul lor tratament este prin cuvant. Volumul dedicat eroticii masculine abunda in exemple de esec al terapiilor mecanice si chimice, foarte mult utilizate in vremea lui Stekel.
Wilhelm Stekel, medic si psiholog austriac, este unul dintre cei mai importanti colaboratori ai lui Freud din perioada de inceput a psihanalizei. Este autorul a numeroase carti traduse in mai multe limbi, dintre care Editura Trei a publicat Psihologia eroticii feminine si Recomandari psihanalitice pentru mame. Principalele sale contributii se refera la simbolismul viselor si psihosexologie.