Miercuri, 3 iulie 2013, s-a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platformă online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături și menținerea acestora, între persoanele active din sistemul de sănătate, dar și între acestea și alte persoane interesate.
Portalul se adresează comunității profesionale medicale, orientat către îmbunătățirea actului profesional și a actului legislativ. Acesta dorește să promoveze femeile și dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experiență între membrii comunității medicale.
Avantajele înscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii își pot completa profilul în mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-și crește propria vizibilitate pe piața de sănătate și oferind colegilor, prietenilor și angajatorilor o imagine profesională corectă. Totodată, persoanele care se înscriu au posibilitatea de a consulta o bibliotecă dotată cu documente din legislația românească și europeană din domeniul sanitar, îți poți gestiona propria imagine, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii sectorului sănătății, dar și al pieței muncii din România. În plus, utilizatorii vor găsi informații utile din sistemul sanitar și interviuri cu povești de succes din sistemul sanitar.
Website-ul www.promovareata.ro intenționează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informații și experiență cu colege și colegi din întreaga țară și din afara granițelor țării, împărtășindu-și poveștile de viață și carieră. În acest sens, echipa de implementare a proiectului a pornit într-o caravană de promovare a proiectului, care a cuprins șapte dintre județele țării – Brăila, Vaslui, Iași, Buzău, Vrancea, Bacău, Galați, în perioada 18 -28 iunie 2013. În urma caravanei, comunitatea femeilor din domeniul sanitar a ajuns la peste 1200 de membri.
În cadrul conferinței de lansare, invitații au vorbit despre importanța lansării unui astfel de portal pentru femeile din sistemul sanitar și despre plusurile aduse de proiectul ”O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” în viața femeilor din acest domeniu.
Răzvan Daraban, Președinte Centrul Român de Inițiative(CRI): ”Noi, Centrul Român de Inițiative, ne-am dorit să creăm o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, un loc în care persoanele înscrise să primească informațiile de care au nevoie și să fie promovate. Și credem că am reușit: www.promovareata.ro este locul în care informațiile merg mână în mână cu poveștile de succes și comunitatea – rețeaua PromovareaTa.ro a depășit deja 1200 de persoane din întreaga țară. Le mulțumim partenerilor noștri – Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și altor Asistenți Medicali și Federația Sanitas din România pentru că ni s-au alăturat în acest demers și sperăm să îi avem alături și de acum înainte!”.
Laura Grunberg, președintele Societății de Analize Feministe ANA: „Deși sistemul de sănătate are o pondere majoritar feminină, funcțiile de conducere sunt deținute de bărbați. Femeile au demonstrat, nu de puține ori, că au capacitatea de a gestiona foarte bine lucrurile, atât din punct de vedere al organizării, cât și financiar, precum și al comunicării activităților din domeniul medical. Este timpul ca femeile să aibă un rol mult mai activ și să înceapă să își aroge responsabilitățile pentru funcții de conducere, într-un proces de regenerare și refacere a întregului sistem sanitar, pe baze sănătoase și echilibrate”.
Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR București și vicepreședinte OAMGMAMR România: ”Portalul www.promovareata.ro ajută asistenții medicali să își cunoască mediul profesional și să își dezvolte viziunea despre profesia aleasă; să rămână mereu în evoluție, evitând plafonarea, dar și o conexiune directă la tot ce înseamnă informație de actualitate în legătură cu profesia și nu în ultimul rând, o platformă de dezbatere profesională”.
Răzvan Gae, vicepreședinte Federația Sanitas: „Există în sistemul de sănătate din România un procent semnificativ de femei care ocupă diverse funcții, însă un procent destul de mic ocupă funcții de conducere. De aceea, acest portal dorește să promoveze femeile și dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experiență între membrii comunității medicale. Suntem siguri din ce în ce mai multe femei vor accede în poziții de manageri și vor avea rezultate. Vă invităm ca împreună să promovăm femeile prin intermediul www.promovareata.ro și să beneficiem de un sistem medical din ce în ce mai bun!".
Website-ul www.promovareata.ro este dezvoltat prin proiectul „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!, Axa Prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul major de intervenție 6.3. – Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.
Proiectul este implementat de Asociația “Centrul Român de Inițiative”, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea de Analize Feministe AnA.
Despre Asociația Centrul Român de Inițiative
Centrul Român de Iniţiative (CRI) este una dintre cele mai active organizaţii non-guvernamentale din România, cu o activitate de peste 5 ani în domeniul consultanţei și implementării de proiecte europene de dezvoltare a resurselor umane, cât și pentru domeniul antreprenorial.
CRI deţine experienţă relevantă în derularea de proiecte cu finanţare din fonduri structurale, atât la nivel naţional, cât și transnaţional. Relevanţa activităţii CRI rezultă din participarea, în calitate de beneficiar sau partener, la implementarea a peste 15 proiecte europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, la care se adaugă reprezentativitatea la nivel naţional, reflectată în parteneriatele cu structuri administrative guvernamentale și non-guvernamentale solide, așa cum sunt: Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice; Ministerul Sănătăţii; Federaţia Sanitas din România; Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România; Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia; Camera de Comerţ și Industrie a Municipiului București; Steinbeis Europa Zentrum.